Składniki

  • 1 puszka masy krówkowej HELIO
  • 250 g śmietany kremówki
  • 250 g mascarpone
  • 250 g ciastek maślanych
  • 1 paczka prażonych orzechów laskowych HELIO Natura
  • 1 paczka orzechów pekan HELIO
  • 1 paczka orzechów makadamia HELIO
  • 1 paczka daktyli Helio SoSoft
  • 1 paczka moreli HELIO SoSoft
  • 1 paczka fig HELIO SoSoft
  • 1 paczka płatków migdałowych HELIO
  • opcjonalnie polewa i dekoracja mleczna HELIO oraz winogrona

Przepisy Mus kajmakowy z orzechami HELIO

Mus kajmakowy z orzechami HELIO to prosty i smaczny przepis na przygotowanie efektownego deseru na co dzień i na święta.

Jego zrobienie jest bardzo szybkie, a składniki potrzebne do wykonania są łatwo dostępne.

Idealnie pasuje na każdą okazję, a słodki i delikatny smak z pewnością zadowoli nawet najbardziej wymagających gości.

Zainspiruj się z HELIO 🙂

Udostępnij przepis

Przygotowanie

Schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy  ser mascarpone.  Krem mieszamy z masą kajmakową. Układamy deser w dużym pucharku lub szklance warstwami: pokruszone ciastka, mus kajmakowy, pokruszone orzechy, mus kajmakowy, pokrojone owoce SoSoft, pokruszone ciastka, orzechy i płatki migdałowe. Opcjonalnie do przystrojenia można dodać polewę i dekorację mleczną HELIO oraz winogrona.

Produkty z tego przepisu

Zobacz także Zainspiruj się