Składniki

  • 1,2 kg schabu
  • orzechy pekan HELIO
  • morele So Soft HELIO Natura
  • sól, pieprz, majeranek, rozmaryn, tymianek
  • 1/3 szklanki oliwy
  • 3 ząbki czosnku
  • pęczek natki pietruszki

Przepisy Schab z orzechowym pesto i morelami HELIO

Święto Wielkiej Nocy zbliża się wielkimi krokami, przynosząc ze sobą nie tylko radość i nadzieję, ale również okazję do delektowania się wyjątkowymi smakami. Chcemy podzielić się z Wami niezwykłym przepisem na danie, które stanie się prawdziwą ucztą dla podniebienia – schab z orzechowym pesto i aromatycznymi morelami. Połączenie soczystego mięsa schabowego z intensywnym smakiem orzechów oraz delikatnością moreli sprawia, że każdy kęs tego dania to prawdziwa rozkosz kulinarna.

Przygotujcie się na doznania, które ożywią Wasze stoły i umilą rodzinne spotkania Wielkanocne.

Udostępnij przepis

Przygotowanie

Morele kroimy na małe kawałaki. Mieszamy je z pokruszonymi wcześniej orzechami. Mięso faszerujemy powstałą mieszanką. Całość polewamy oliwią i dodajemy na wierzch rozmaryn. Mięso doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem, tymiankiem i czosnkiem.

Tak przygotowane danie wkładamy w naczyniu żaroodpornym do piekarnika nagrzanego do 250 stopni na 90 minut. Pieczemy pod przykryciem. Po wyjęciu z piekarnika kroimy schab na plastry, polewamy sosem powstałym w trakcie pieczenia i dekorujemy natką pietruszki.

Smacznego !

 

 

Produkty z tego przepisu

Zobacz także Zainspiruj się