Mus kajmakowy z orzechami HELIO to prosty i smaczny przepis na przygotowanie efektownego deseru na co dzień i na święta.
Jego zrobienie jest bardzo szybkie, a składniki potrzebne do wykonania są łatwo dostępne.
Idealnie pasuje na każdą okazję, a słodki i delikatny smak z pewnością zadowoli nawet najbardziej wymagających gości.
Zainspiruj się z HELIO 🙂
Schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy ser mascarpone. Krem mieszamy z masą kajmakową. Układamy deser w dużym pucharku lub szklance warstwami: pokruszone ciastka, mus kajmakowy, pokruszone orzechy, mus kajmakowy, pokrojone owoce SoSoft, pokruszone ciastka, orzechy i płatki migdałowe. Opcjonalnie do przystrojenia można dodać polewę i dekorację mleczną HELIO oraz winogrona.
Rozgrzewająca zupa z Jackfruitem Zobacz więcej
Cantucci – włoskie ciasteczka migdałowe od HELIO Zobacz więcej
Drożdżówki z masą makową HELIO Zobacz więcej
Pieczone jabłka z dodatkiem suszonej żurawiny, rodzynek i orzechów włoskich Zobacz więcej
Piszinger orzechowy Zobacz więcej
Kajmakowe banoffee z masą HELIO Zobacz więcej