Mus kajmakowy z orzechami HELIO to prosty i smaczny przepis na przygotowanie efektownego deseru na co dzień i na święta.
Jego zrobienie jest bardzo szybkie, a składniki potrzebne do wykonania są łatwo dostępne.
Idealnie pasuje na każdą okazję, a słodki i delikatny smak z pewnością zadowoli nawet najbardziej wymagających gości.
Zainspiruj się z HELIO 🙂
Schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy ser mascarpone. Krem mieszamy z masą kajmakową. Układamy deser w dużym pucharku lub szklance warstwami: pokruszone ciastka, mus kajmakowy, pokruszone orzechy, mus kajmakowy, pokrojone owoce SoSoft, pokruszone ciastka, orzechy i płatki migdałowe. Opcjonalnie do przystrojenia można dodać polewę i dekorację mleczną HELIO oraz winogrona.
Słodko – ostre pierogi z dyni Zobacz więcej
Mini mazurki z kajmakiem Zobacz więcej
Sycylijskie Cannoli z masą makową i bakaliami Zobacz więcej
Przekąski z fig i daktyli nadziewane orzechami HELIO Natura Zobacz więcej
Szybki videoprzepis na makaron z masą makową z bakaliami HELIO Zobacz więcej
Pączki z lukrem i skórką pomarańczową HELIO Zobacz więcej