Składniki

  • Masa makowa HELIO 1/3 op.
  • Pistacje prażone bez soli HELIO Natura 1/2 op.
  • Prażone orzechy laskowe HELIO Natura 1/2 op.
  • Skórki pomarańczowe HELIO
  • Skórki cytrynowe HELIO
  • Ser risotta 250g
  • Śmietana kremówka 30-36%, schłodzona 125ml
  • Cukier puder 4 łyżki
  • Cannoli

Przepisy Sycylijskie Cannoli z masą makową i bakaliami

Gotowi na przygotowywanie potraw na świąteczny stół? W tym roku wybierzecie tradycyjne dania czy oryginalne przepisy z kuchni świata? Tym razem inspirujemy Was do zaczerpnięcia z kuchni Włoch. Takie słodkości z pewnością sprawdzą się jako przysmak na nadchodzące święta i nie tylko…

Udostępnij przepis

Przygotowanie

Odsączony serek ricotta utrzeć z cukrem. Delikatnie wymieszać z masą makową i ubitą śmietanką. Cannoli nadziać kremem dekorując końce bakaliami i skórką cytrynową i pomarańczową. Cannoli nadziewamy przed podaniem.

Produkty z tego przepisu

Zobacz także Zainspiruj się