Składniki

  • ciasto kruche gotowe
  • 1 masa krówkowa kajmak HELIO w doypacku
  • 1 paczka nerkowców pieczonych HELIO Natura
  • 1 paczka migdałów pieczonych HELIO Natura
  • 1 paczka orzechów pekan HELIO Natura
  • 1 paczka daktyli HELIO So Soft

Przepisy Mini mazurki z kajmakiem

Szukasz pomysłu na efektowny, a zarazem prosty deser wielkanocny?

Mini Mazurki z kajmakiem to klasyka w nowoczesnym wydaniu – kruche, słodkie i idealne na świąteczny stół. Są nie tylko pyszne, ale również świetnie prezentują się wśród innych wielkanocnych wypieków, zachwycając zarówno domowników, jak i gości.

Udostępnij przepis

Przygotowanie Mini Mazurki z kajmakiem

Ciasto wykładamy do foremek na muffinki, nakłuwamy spód. Pieczemy 15-20 minut w 20 stopniach. Upieczone ciasto nadziewamy masą krówkową kajmak i ozdabiamy nerkowcami, migdałami, nerkowcami i daktylami.

Produkty z tego przepisu

Zobacz także Zainspiruj się