Szukasz pomysłu na efektowny, a zarazem prosty deser wielkanocny?
Mini Mazurki z kajmakiem to klasyka w nowoczesnym wydaniu – kruche, słodkie i idealne na świąteczny stół. Są nie tylko pyszne, ale również świetnie prezentują się wśród innych wielkanocnych wypieków, zachwycając zarówno domowników, jak i gości.
Ciasto wykładamy do foremek na muffinki, nakłuwamy spód. Pieczemy 15-20 minut w 20 stopniach. Upieczone ciasto nadziewamy masą krówkową kajmak i ozdabiamy nerkowcami, migdałami, nerkowcami i daktylami.
Szarlotka z suszonymi owocami HELIO Zobacz więcej
Świąteczne klasyki w kilka minut. Wideo przepisy na kompot z suszu i struclę z masą makową Zobacz więcej
Trufle z masy makowej HELIO Zobacz więcej
Alfajores – kruche ciasteczka prosto z Argentyny Zobacz więcej
Schab pieczony z suszonymi owocami HELIO Zobacz więcej
Makowa Baklava HELIO Zobacz więcej