Składniki

  • Filet z karpia
  • Śliwki HELIO Natura So Soft
  • Morele suszone HELIO Natura So Soft
  • Żurawina HELIO Natura So Soft
  • Płatki migdałowe HELIO
  • Mąka - 2 łyżki
  • Roztopione masło - 10 dkg
  • Papryka słodka - 1 łyżka
  • Majeranek - 2 łyżki

Przepisy KARP Z BAKALIAMI

Tradycyjny karp wcale nie musi być nudny! Połącz go z bakaliami HELIO i sprawdź ten pyszny, wyjątkowy smak. Świetnie sprawdzi się jako jedno z wigilijnych dań. Idealne połączenie dla smakoszy!

Udostępnij przepis

Przygotowanie

Opłukany filet przyprawiamy, polewamy masłem, posypujemy mąką, wkładamy do rozgrzanego do 220 st. piekarnika na około 40 minut. Migdały blanszujemy. Morele i śliwki kroimy na mniejsze kawałki, mieszamy z migdałami i posypujemy nimi upieczoną rybę.

Produkty z tego przepisu

Zobacz także Zainspiruj się