Orzechy HELIO Natura, tak jak arbuza, najchętniej jadamy solo ;-), ale świetnie sprawdzają się także w letnich sałatkach! Dlatego, by dodać wakacjom smaku i kolorów – prezentujemy Wam dwa sposoby na oryginalne, lekkie sałatki, które zadowolą podniebienia wszystkich wielbicieli orzechowych kompozycji! W upalne dni takie orzeźwiające sałatki z powodzeniem zastąpią nam obiad – bez konieczności gotowania czy smażenia! Będzie szybko, smacznie, zdrowo – orzechowo! 😉
Z arbuza wydrąż ostrożnie prawie cały miąższ. W ten sposób otrzymasz miseczkę na sałatkę, następnie usuń z miąższu pestki, a specjalną łyżeczką wykrój kulki lub pokrój miąższ w kostkę. EKO Orzechy włoskie i pestki Słonecznika HELIO Natura krótko podpraż na suchej patelni, wystudź. Sałatę wymieszaj z listkami mięty, posiekaną cebulką, oliwkami, pokrojoną w kostkę fetą, kiełkami słonecznika oraz podprażonymi Orzechami włoskimi i pestkami Słonecznika HELIO Natura, a także kulkami arbuza. Włóż do arbuzowej miseczki, polej sosem przygotowanym z miodu i soku z cytryny.
Bakaliowe batoniki z masą krówkową HELIO Zobacz więcej
Sycylijskie Cannoli z masą makową i bakaliami Zobacz więcej
PIECZONY CAMEMBERT Z ORZECHAMI HELIO I KONFITURĄ CEBULOWO – ŻURAWINOWĄ Zobacz więcej
Popcornowa pizza pepperoni z rodzynkową colą Zobacz więcej
Drożdżówki z masą makową HELIO Zobacz więcej
Gwiazda Betlejemska z masą makową HELIO wraz z Kutią HELIO Zobacz więcej