Składniki

  • 1/2 puszki masy makowej HELIO
  • Skórki cytrynowe HELIO
  • Orzechy pekan HELIO
  • Prażone orzechy laskowe HELIO Natura
  • Płatki migdałowe HELIO
  • Polewa i dekoracja deserowa HELIO
  • 150 g twarożku
  • 1 żółtko
  • 100 g pokrojonych w plasterki bananów
  • 150 ml śmietany kremówki

Przepisy Deser makowy HELIO

Zobacz najszybszy przepis na wypełniony bakaliami deser, który bez problemu zrobisz w swojej kuchni! Idealnie pasuje na każdą okazję, a słodki i delikatny smak z pewnością zadowoli nawet najbardziej wymagających gości.

Zobacz super przepis z produktami HELIO.

Udostępnij przepis

Przygotowanie

Żółtko miksujemy z twarożkiem i bananami, dodając skórkę cytrynową. Ubijamy śmietanę. Łączymy masę makową z masą serową. Na koniec delikatnie mieszamy z bitą śmietaną i przekładamy krem do szklanych pucharków. Dekorujemy polewą.

Produkty z tego przepisu

Zobacz także Zainspiruj się