Krówka z advocatem

10.09.2012

Marka HELIO wprowadza nową, dotychczas niespotykaną na polskim rynku – masę krówkową o smaku advocata

Wszyscy pasjonaci i miłośnicy gotowania szukają w kuchni ciągle nowych wyzwań i wrażeń. Chętnie eksperymentują z nowymi składnikami i łączą smaki. Dla wszystkich odkrywców nowych smaków marka HELIO przygotowała nowość – masę krówkową o smaku advocata.

Marka HELIO wprowadza nową, dotychczas niespotykaną na polskim rynku – masę krówkową o smaku advocata. Połączenie kremowej konsystencji masy krówkowej z delikatnym aromatem i słodyczą advocata to odpowiedź producenta na rosnące zainteresowanie konsumentów nietypowymi, a jednocześnie łatwymi w użyciu produktami spożywczymi.

Masa krówkowa HELIO zamknięta została w 400 gramowej poręcznej puszce z wizerunkiem uśmiechniętej krówki i logo marki. Masa nie wymaga gotowania, a dzięki zastosowaniu nowoczesnego otwarcia easy-open wystarczy tylko chwila, żeby dostać się do gęstego, słodkiego kremu.

Nowość od HELIO jest równie apetyczna co tradycyjny advocaat – bardzo gęsty, holenderski likier produkowany z dużej ilości żółtek, cukru, wanilii, śmietany i brandy. Nazwa advocat jest skrótem od wyrażenia advocaatenborrel (napój adwokatów), ponieważ podobno był to ulubiony napój holenderskich adwokatów, którzy po długich przemowach w sądach, odświeżali nim gardła.

Niepowtarzalny smak advocata zachęca do kulinarnych eksperymentów i poszukiwania nowych połączeń smakowych. Z pomocą masy krówkowej HELIO o smaku advocata w parę chwil wyczarujesz pyszne desery, torty, ciasta i ciasteczka. Masą advocatową możemy zastąpić klasyczny kajmak w mazurkach, dodać do sernika lub innego ciasta i w ten sposób stworzyć zaskakujące oblicze tradycyjnych wypieków. Masa o smaku advocata doskonale nadaje się do przekładania ciast, wafli, gofrów i naleśników oraz przygotowywania pucharów lodowych i deserów. Może również posłużyć do dekoracji domowych babeczek. Dzięki aksamitnej konsystencji masa łatwo się rozsmarowuje na powierzchni każdego ciasta, ale z powodzeniem można nałożyć ją także do rękawa cukierniczego i stworzyć efektowne wzory. W połączeniu z miękkim masłem sprawdzi się także jako krem do tortów, a ze zmrożonej masy można stworzyć pyszne wiórki do deserów i lodów.

Dotychczas marka HELIO oferowała konsumentom masę kajmakową, kokosową, czekoladową, kawową i orzechową. Masa o smaku advocata dostępna jest wyłącznie w ofercie HELIO.

Kontakt dla mediów

Magdalena Skibińska
Agencja PR
Grzegorz Sobociński
Kierownik Biura Zarządu i Marketingu

Skontaktuj się z nami

Masz pytania lub potrzebujesz informacji? Wybierz kontakt do odpowiedniego działu

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *