Plan na weekend z HELIO!

#zostańwdomu i rozkoszuj się wolnym czasem! Podpowiadamy, jak spędzić weekend od rana do wieczora w towarzystwie smakowitych przekąsek HELIO!

Długi poranek w łóżku

Weekend to czas leniwego ucztowania 😉 dlatego powitaj nowy dzień pysznym śniadaniem do łóżka! Poranna kawa frappe i gofry z masą krówkową i bakaliami HELIO to idealny zestaw na słodki początek dnia 😉 dlatego zobacz nasz wideo przepis na kanale HELIO – Bakaliowe Klimaty i pozwól sobie na odrobinę przyjemności!

Zabawa dla całej rodziny

Po energetycznym śniadaniu – czas na gry, puzzle i planszówki! To świetny sposób na relaks i dobrą zabawę z domownikami 🙂 Zaproś także do towarzystwa smaczne i zdrowe przekąski HELIO Natura – prażone orzechy laskowe i pistacje bez dodatku soli i tłuszczu, które zapewnią wszystkim dobry humor i pozytywnie nastroją na cały weekend!

Pyszny obiad na słodko

Przygotowywanie domowych słodkości to najlepszy sposób na spędzanie wolnego czasu, dlatego nie daj się nudzie i przygotuj – najlepiej razem z najmłodszymi domownikami – pyszne zapiekane naleśniki z suszonymi daktylami Deglet Nour HELIO Natura z przepisu Poradnika Domowego! By umilić sobie popołudnie – możesz też przyrządzić zdrowy koktajl z suszonymi jagodami goji HELIO, który dostarczy organizmowi wiele cennych składników odżywczych.

Składniki:

CIASTO NALEŚNIKOWE:
100 g mąki
2 jajka
szklanka mleka
szczypta soli
łyżka oleju
masło do formy

FARSZ:
300 g twarogu
3 łyżki śmietany 18%
Jajko
cukier wanilinowy
2 łyżki cukru
opakowanie Daktyli Deglet Nour HELIO Natura
1/2 opakowania Morwy białej suszonej HELIO Natura
1/2 opakowania Żurawiny suszonej HELIO Natura
1/2 opakowania Rodzynek HELIO Natura

DO POLANIA:
2 jajka
150 ml śmietanki kremówki
cukier wanilinowy

KOKTAJL:
1 l mleka
2 banany
opakowanie Daktyli Deglet Nour HELIO Natura
1/2 opakowania Jagód goji suszonych HELIO
sok z limonki

Przygotowanie: Z podanych składników rozmieszaj ciasto naleśnikowe i odstaw je na ok. 10 min. Usmaż, na dobrze rozgrzanej i wcześniej posmarowanej tłuszczem patelni, 8 cienkich naleśników. Pokrój daktyle HELIO Natura i wymieszaj je z pozostałymi składnikami farszu. Naleśniki smaruj farszem i składaj na pół, a następnie jeszcze raz na pół. Formę natłuść masłem i ułóż w niej naleśniki, następnie zalej jajkami rozmieszanymi z kremówką i cukrem wanilinowym. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 st. C i zapiekaj ok. 30 min. Podawaj z koktajlem: wszystkie składniki umieść w kubku miksującym i zmiksuj na jednolitą masę.


Przepis pochodzi z Kalendarza Kulinarnego Poradnika Domowego 2020, przygotowywanego we współpracy z HELIO.

Trening

W weekend warto znaleźć także czas na krótki trening, dlatego znajdź czas tylko dla siebie i trenuj w zaciszu własnego domu tak jak lubisz – włącz muzykę i tańcz, ćwicz jogę lub wykonaj ćwiczenia z trenerem online 😉 Odrobina ruchu od razu poprawi Twoje samopoczucie, rozbudzi endorfiny i wzmocni ciało. Energii do ćwiczeń dostarczą Ci #fit przekąski bez konserwantów HELIO Natura, np. rodzynki i suszone morele, które dodatkowo zadbają o Twoje zdrowie!

Domowe kino

Po całym dniu, czas na kolejną porcję przyjemności ;-), dlatego usiądź wygodnie na kanapie, bo pora na wieczór filmowy! Zaproś wszystkich domowników do prywatnego kina w salonie, wybierzcie wspólnie repertuar i przygotujcie ulubiony przysmak kinomana – popcorn HELIO, który zapewni smakowitą porcję rozrywki podczas filmowego seansu! Popcorn HELIO przygotujesz w kilka minut w mikrofalówce, a do wyboru masz popcorn klasyczny, maślany, karmelowy z cynamonem, popcorn bez tłuszczu i soli HELIO Natura, a nawet popcorn… w pikantnej lub mega ostrej odsłonie HELIO, który zapewni ekstremalne doznania smakowe i to bez wychodzenia z domu 😉

Po całym tygodniu pracy, a także licznych obowiązkach domowych, pozwól sobie na odrobinę przyjemności! Weekend to idealny czas na odpoczynek, dlatego wyłącz telefon, zamknij komputer i odetnij się od codziennych spraw. Wycisz się, zrelaksuj, przygotuj smakowite menu z HELIO i delektuj się chwilą wspólnie z najbliższymi, bo to jest wyjątkowy czas, który warto teraz docenić!

Udostępnij artykuł