Słodkości na Święta z masą krówkową

Czy zaczynasz już świąteczne przygotowania? Lista zakupów, planowanie posiłków, szukanie zeszłorocznych dekoracji i… Pomysły na słodkości! To właśnie one są dopełnieniem idealnego obiadu. Nie wiesz jaki przepis sprawdziłby się w Twojej kuchni? Inspirujemy! Masy krówkowe Helio z pewnością ułatwią ci przygotowania pysznych, świątecznych słodkości.

Masy HELIO wytwarzane wg tradycyjnej receptury, bez konserwantów. Są naturalnie smaczne i gotowe do bezpośredniego spożycia. Dzięki nim w szybki i łatwy sposób wykreujemy przepyszne rarytasy bez konieczności eksperymentowania z proporcjami składników. Idealnie sprawdzą się na Święta – i nie tylko. A jakie pyszności można stworzyć z ich pomocą? Podpowiadamy!

Co powiesz na pyszne, tradycyjne rogaliki?

Potrzebne składniki: • masa krówkowa HELIO PREMIUM w ulubionym smaku • pistacje prażone bez soli HELIO Natura •  prażone orzechy laskowe HELIO Natura • polewa i dekoracja deserowa HELIO •  gotowe ciasto francuskie • gotowe ciasta kruche •  1 jajko.

Wystarczy, że gotowe ciasto francuskie podzielisz na trójkąty, które wypełnisz masą HELIO. Ciasto zawiń w rogaliki. Posmaruj je jajkiem i piecz ok. 15/20 min w piekarniku w temperaturze 210 stopni. Przygotuj polewę i udekoruj nią rogalik. Następnie posyp dodatkiem ulubionych orzechów. Mniam!

A może chcesz przygotować deserki z masą krówkową HELIO? Nic prostszego! To idealna alternatywa dla tradycyjnych ciasteczek. Potrzebne składniki: Masa krówkowa HELIO o smaku advocata,  Masa krówkowa HELIO o smaku kukułki, Sezam HELIO, pałeczki grissini. Do miseczki za pomocą dozownika do mas, dodaj masę o smaku advocata. Następnie w ten sam sposób dodaj do niej masę o smaku kukułki. Całość posyp sezamem. Następnie pałeczki grissini maczamy w przygotowanej przez nas mieszance i… Gotowe!

Wybierz swój ulubiony przepis i przygotuj z Helio pyszne słodkości na Święta!

Udostępnij artykuł