Składniki

  • Śledziowe filety marynowane
  • Morele suszone HELIO Natura SO SOFT
  • Żurawina HELIO Natura SO SOFT
  • Śliwki suszone HELIO Natura SO SOFT
  • Rodzynki sułtańskie HELIO Natura
  • Ziarna pieprzu czarnego i ziela angielskiego
  • Liść laurowy
  • 3 goździki
  • 10 ziaren kolendry
  • Sok z 1/2 cytryny
  • 1 czerwona cebula, pokrojona w kostkę
  • 1 szklanka oleju rzepakowego

Przepisy ŚWIĄTECZNY ŚLEDZIK Z BAKALIAMI HELIO

Śledzie w połączeniu z bakaliami? Czemu nie! Wyjątkowy przepis, który z pewnością zaskoczy twoich gości. Idealny na święta, ale sprawdzi się również jako wykwintna przekąska. Smacznego!

Udostępnij przepis

Przygotowanie

Wymoczone filety przecinamy wzdłuż na pół. Suszone owoce mieszamy. Paski filetów zwijamy w luźne rulony, które wypełniamy owocową mieszanką, na wierzch nakładamy cebulę. Śledziowe rulony przekłuwamy wykałaczką, układamy w szklanym naczyniu. Olej mieszamy z sokiem z cytryny i przyprawami. Zalewamy śledzie tak, żeby były zakryte. Wstawiamy do lodówki na minimum dobę.

Produkty z tego przepisu

Zobacz także Zainspiruj się