Śledzie w połączeniu z bakaliami? Czemu nie! Wyjątkowy przepis, który z pewnością zaskoczy twoich gości. Idealny na święta, ale sprawdzi się również jako wykwintna przekąska. Smacznego!
Wymoczone filety przecinamy wzdłuż na pół. Suszone owoce mieszamy. Paski filetów zwijamy w luźne rulony, które wypełniamy owocową mieszanką, na wierzch nakładamy cebulę. Śledziowe rulony przekłuwamy wykałaczką, układamy w szklanym naczyniu. Olej mieszamy z sokiem z cytryny i przyprawami. Zalewamy śledzie tak, żeby były zakryte. Wstawiamy do lodówki na minimum dobę.
Mus kajmakowy z orzechami HELIO Zobacz więcej
Świąteczne ciasteczka z masami HELIO Zobacz więcej
Deserki z masą krówkową HELIO Zobacz więcej
Kaczka po staropolsku z owocami suszonymi HELIO Natura Zobacz więcej
Świderki z masą makową HELIO Zobacz więcej
Świąteczny makowiec HELIO Zobacz więcej