Śledzie w połączeniu z bakaliami? Czemu nie! Wyjątkowy przepis, który z pewnością zaskoczy twoich gości. Idealny na święta, ale sprawdzi się również jako wykwintna przekąska. Smacznego!
Wymoczone filety przecinamy wzdłuż na pół. Suszone owoce mieszamy. Paski filetów zwijamy w luźne rulony, które wypełniamy owocową mieszanką, na wierzch nakładamy cebulę. Śledziowe rulony przekłuwamy wykałaczką, układamy w szklanym naczyniu. Olej mieszamy z sokiem z cytryny i przyprawami. Zalewamy śledzie tak, żeby były zakryte. Wstawiamy do lodówki na minimum dobę.
Dorsz pod pistacjową panierką pieczony z warzywami Zobacz więcej
Świąteczna choinka makowa HELIO Zobacz więcej
Rogaliki francuskie z masą orzechową HELIO Zobacz więcej
Tort makowy HELIO Zobacz więcej
Piernik świąteczny HELIO Zobacz więcej
Makowy zawijaniec HELIO Zobacz więcej