Śledzie w połączeniu z bakaliami? Czemu nie! Wyjątkowy przepis, który z pewnością zaskoczy twoich gości. Idealny na święta, ale sprawdzi się również jako wykwintna przekąska. Smacznego!
Wymoczone filety przecinamy wzdłuż na pół. Suszone owoce mieszamy. Paski filetów zwijamy w luźne rulony, które wypełniamy owocową mieszanką, na wierzch nakładamy cebulę. Śledziowe rulony przekłuwamy wykałaczką, układamy w szklanym naczyniu. Olej mieszamy z sokiem z cytryny i przyprawami. Zalewamy śledzie tak, żeby były zakryte. Wstawiamy do lodówki na minimum dobę.
Świąteczny przepis HELIO: Wigilijne śledzie z orzechową nutą Zobacz więcej
Pistacjowa wariacja smakowa! Zobacz więcej
Makowiec – najlepsze świąteczne przepisy HELIO Zobacz więcej
Tort makowy HELIO Zobacz więcej
Wegański pasztet z żurawiną i migdałami HELIO Zobacz więcej
Trufle z masy makowej HELIO Zobacz więcej