Śledzie w połączeniu z bakaliami? Czemu nie! Wyjątkowy przepis, który z pewnością zaskoczy twoich gości. Idealny na święta, ale sprawdzi się również jako wykwintna przekąska. Smacznego!
Wymoczone filety przecinamy wzdłuż na pół. Suszone owoce mieszamy. Paski filetów zwijamy w luźne rulony, które wypełniamy owocową mieszanką, na wierzch nakładamy cebulę. Śledziowe rulony przekłuwamy wykałaczką, układamy w szklanym naczyniu. Olej mieszamy z sokiem z cytryny i przyprawami. Zalewamy śledzie tak, żeby były zakryte. Wstawiamy do lodówki na minimum dobę.
Gwiazda Betlejemska z masą makową HELIO wraz z Kutią HELIO Zobacz więcej
Zapiekany camembert z orzechami w kajmaku HELIO Zobacz więcej
Domowy zimowy grzaniec Zobacz więcej
Tort makowy HELIO Zobacz więcej
Pączki z lukrem i skórką pomarańczową HELIO Zobacz więcej
Szybki videoprzepis z masą orzechową HELIO: tort orzechowy Zobacz więcej