Składniki

  • 2 jabłka
  • 2 łyżki żurawiny suszonej HELIO Natura
  • 2 łyżki rodzynek HELIO Natura
  • 2 łyżki EKO orzechów włoskich HELIO Natura
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 2 łyżki rozpuszczonego masła
  • ½ łyżeczki cynamonu

Przepisy Pieczone jabłka z dodatkiem suszonej żurawiny, rodzynek i orzechów włoskich

Choć do świąt jeszcze kilka tygodni, to już zaczynamy myśleć o prezentach i wszystkich grudniowych przysmakach, które wypełnią nasze domy magicznym aromatem tradycyjnych specjałów z makiem, orzechami i owocami suszonymi… Nie możesz się już doczekać tej wyjątkowej świątecznej atmosfery? My także, dlatego w oczekiwaniu na pierwszą gwiazdkę, pomożemy Ci w przygotowaniach i zaskoczymy Cię wspaniałymi przepisami z bakaliami HELIO w roli głównej, aby tegoroczne odliczanie do świąt było przyjemnością dla Ciebie i Twojej rodziny! Dzięki naszym poradom i HELIO inspiracjom, przygotujesz w szybki, prosty i efektowny sposób magiczne święta w bakaliowym klimacie i zyskasz mnóstwo czasu na celebrację tych wyjątkowych chwil w gronie najbliższych! Już niedługo zaprezentujemy Ci nasze najnowsze, pomysłowe wideo przepisy 😉 i pomożemy w świątecznych przygotowaniach! A jako zapowiedź nadchodzących, smakowitych świąt z HELIO, mamy dla Ciebie na rozgrzewkę małą inspirację na ten weekend…

Udostępnij przepis

Przygotowanie Pieczone jabłka z dodatkiem suszonej żurawiny, rodzynek i orzechów włoskich

Jabłka umyć, odciąć wierzchnią część i wydrążyć łyżeczką gniazda nasienne. Rodzynki HELIO Natura opłukać i namoczyć w ciepłej wodzie, a orzechy włoskie lekko posiekać i połączyć z rodzynkami oraz żurawiną suszoną HELIO Natura. Wydrążone jabłka napełniamy mieszanką bakalii, polewamy masłem wymieszanym z miodem, posypujemy cynamonem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na ok. 20 minut.

Produkty z tego przepisu

Zobacz także Zainspiruj się