Już niedługo Wielkanoc, jednak zanim zaczniemy przygotowywać świąteczne mazurki czy serniki – możecie zrobić wspólnie z HELIO i swoimi pociechami – domowe weekendowe babeczki – owieczki, które na pewno wszystkim poprawią humor!
W jednej misce wymieszaj składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. W drugiej – rozmieszaj jajka z olejem i mlekiem. Krótko mieszaj składniki suche z mokrymi, dodaj 5 łyżek wiórków kokosowych HELIO i wymieszaj. Na blasze z piekarnika ustaw foremki na muffinki, wyłóż je papierowymi papilotkami (możesz wkładać po 2 do jednej foremki, żeby lepiej zachować kształt ciastka). Następnie napełnij je ciastem do 2/3 wysokości, a do każdej muffinki wciśnij po kilka suszonych czereśni HELIO Natura. Piecz ok. 20 min. w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. C. Babeczki wystudź, następnie przygotuj polewę białą i deserową HELIO zgodnie z przepisem na opakowaniu. Polewą białą posmaruj babeczki i od razu obficie posyp wiórkami kokosowymi HELIO. Polewą deserową narysuj na babeczkach główki owieczek.
Sernik z masą makową HELIO Zobacz więcej
Przekąski z fig i daktyli nadziewane orzechami HELIO Natura Zobacz więcej
Piernik świąteczny HELIO Zobacz więcej
Szybkie przepisy z masami krówkowymi na co dzień i na święta Zobacz więcej
Świąteczne klasyki w kilka minut. Wideo przepisy na kompot z suszu i struclę z masą makową Zobacz więcej
Jackfruit w roli głównej! Zobacz więcej