Śledzie w połączeniu z bakaliami? Czemu nie! Wyjątkowy przepis, który z pewnością zaskoczy twoich gości. Idealny na święta, ale sprawdzi się również jako wykwintna przekąska. Smacznego!
Wymoczone filety przecinamy wzdłuż na pół. Suszone owoce mieszamy. Paski filetów zwijamy w luźne rulony, które wypełniamy owocową mieszanką, na wierzch nakładamy cebulę. Śledziowe rulony przekłuwamy wykałaczką, układamy w szklanym naczyniu. Olej mieszamy z sokiem z cytryny i przyprawami. Zalewamy śledzie tak, żeby były zakryte. Wstawiamy do lodówki na minimum dobę.
Domowy zimowy grzaniec Zobacz więcej
Makaronowa uczta z bakaliami HELIO! Zobacz więcej
Wiosenna sałatka z truskawkami, szparagami i orzechami włoskimi HELIO Natura Zobacz więcej
Mazurek orzechowy Zobacz więcej
Dorsz pod pistacjową panierką pieczony z warzywami Zobacz więcej
Kruche babeczki z bakaliami i masą krówkową HELIO Zobacz więcej