Śledzie w połączeniu z bakaliami? Czemu nie! Wyjątkowy przepis, który z pewnością zaskoczy twoich gości. Idealny na święta, ale sprawdzi się również jako wykwintna przekąska. Smacznego!
Wymoczone filety przecinamy wzdłuż na pół. Suszone owoce mieszamy. Paski filetów zwijamy w luźne rulony, które wypełniamy owocową mieszanką, na wierzch nakładamy cebulę. Śledziowe rulony przekłuwamy wykałaczką, układamy w szklanym naczyniu. Olej mieszamy z sokiem z cytryny i przyprawami. Zalewamy śledzie tak, żeby były zakryte. Wstawiamy do lodówki na minimum dobę.
Alfajores – kruche ciasteczka prosto z Argentyny Zobacz więcej
Wielkanocny Mazurek HELIO Zobacz więcej
Bakaliowe batoniki z masą krówkową HELIO Zobacz więcej
Przekąski z fig i daktyli nadziewane orzechami HELIO Natura Zobacz więcej
Makowe babeczki HELIO Zobacz więcej
Szybki videoprzepis na sernik bez pieczenia z masą krówkową HELIO Zobacz więcej