Śledzie w połączeniu z bakaliami? Czemu nie! Wyjątkowy przepis, który z pewnością zaskoczy twoich gości. Idealny na święta, ale sprawdzi się również jako wykwintna przekąska. Smacznego!
Wymoczone filety przecinamy wzdłuż na pół. Suszone owoce mieszamy. Paski filetów zwijamy w luźne rulony, które wypełniamy owocową mieszanką, na wierzch nakładamy cebulę. Śledziowe rulony przekłuwamy wykałaczką, układamy w szklanym naczyniu. Olej mieszamy z sokiem z cytryny i przyprawami. Zalewamy śledzie tak, żeby były zakryte. Wstawiamy do lodówki na minimum dobę.
Jagielnik makowy od HELIO Zobacz więcej
Kaczka po staropolsku z owocami suszonymi HELIO Natura Zobacz więcej
Dorsz pod pistacjową panierką pieczony z warzywami Zobacz więcej
Gofry z masą krówkową HELIO & Frappe Zobacz więcej
Przepis na Wigilię – tradycyjny makowiec Zobacz więcej
Torcik bezowy z masą krówkową HELIO Zobacz więcej