Szukasz oryginalnych, szybkich i zdrowych przekąsek na kameralne spotkania z rodziną lub przyjaciółmi? Nasze figi i daktyle nadziewane chrupiącymi orzechami HELIO Natura będą niezastąpione nie tylko podczas karnawału! Sprawdzą się także jako małe co nieco w ciągu dnia między posiłkami 😉 Sięgnij po naturalnie smaczne i zdrowe bakalie bez konserwantów HELIO Natura i wypróbuj nasz przepis z najnowszego Kalendarza Kulinarnego Poradnika Domowego 2021! Czas na wykwintne, domowe przekąski HELIO, którym nikt się nie oprze!
Figi i daktyle HELIO Natura natnij wzdłuż na połówki, nie przecinając ich do końca – tak, aby połówki pozostały połączone, następnie skrop winem i odstaw pod przykryciem na ok. 30 minut. W tym czasie przygotuj dwa orzechowe nadzienia. Serek kozi utrzyj z połową posiekanych EKO orzechów włoskich HELIO Natura, natomiast ser pleśniowy – z połową posiekanych orzechów laskowych.
Figi nadziewaj serkiem kozim z orzechami włoskimi, dodatkowo w nadzienie w każdej fidze – włóż po 2 lub 3 połówki orzechów włoskich HELIO Natura. Figi posmaruj miodem i posyp drobno posiekanymi orzechami pistacjowymi. Z kolei daktyle napełnij nadzieniem z sera pleśniowego, do każdego daktyla włóż dodatkowo po 2- 3 całe orzechy laskowe HELIO Natura. Połowę nadziewanych daktyli zawiń w cienkie paseczki szynki dojrzewającej. Tak przygotowane figi i daktyle ułóż na półmisku oraz udekoruj świeżymi listkami ziół.
Ciastka francuskie z owocami i masą krówkową HELIO Zobacz więcej
Ciasteczka z masy krówkowej Zobacz więcej
Szarlotka z suszonymi owocami HELIO Zobacz więcej
Kajmakowa owsianka z owocami Zobacz więcej
Deser serowo- makowy z masami HELIO Zobacz więcej
ŚWIĄTECZNY ŚLEDZIK Z BAKALIAMI HELIO Zobacz więcej