Witajcie w magicznym świecie wielkanocnych smaków! W tym wyjątkowym czasie chcemy podzielić się z Wami niezwykłym przepisem na pyszne babeczki z makiem. Połączenie delikatnego smaku maku z kremową masą krówkową HELIO sprawi, że te słodkości staną się prawdziwą ucztą dla podniebienia. Gotowi na kulinarne doznania? To czas, by stworzyć niezapomniany smak Wielkanocy!
Masę makową przekładamy do miseczki. Dodajemy roztopione masło i żółtka jaj oraz starte jabłko i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Ubijamy białka jajek i dodajemy do masy. Gotową masę przekładamy do papierowych foremek i wkładamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika na 25-30 min. W małym garnuszku podgrzewamy masę krówkową i polewamy nią wyjęte z piekarnika babeczki. Całość posypujemy makiem niebieskim i siekanymi migdałami HELIO.
SMACZNEGO !
Rozgrzewająca zupa z Jackfruitem Zobacz więcej
Cantucci – włoskie ciasteczka migdałowe od HELIO Zobacz więcej
Orzechowe pesto Zobacz więcej
Świąteczne klasyki w kilka minut. Wideo przepisy na kompot z suszu i struclę z masą makową Zobacz więcej
Scones z bakaliami HELIO Zobacz więcej
Szybki videoprzepis na Babkę Wielkanocną z masą krówkową HELIO Zobacz więcej