Składniki

  • masa makowa HELIO
  • masa krówkowa kajmak HELIO
  • mak niebieski HELIO
  • migdały siekane HELIO
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 1 małe starte jabłko
  • 30 g roztopionego masła

Przepisy Makowe babeczki HELIO

Witajcie w magicznym świecie wielkanocnych smaków! W tym wyjątkowym czasie chcemy podzielić się z Wami niezwykłym przepisem na pyszne babeczki z makiem. Połączenie delikatnego smaku maku z kremową masą krówkową HELIO sprawi, że te słodkości staną się prawdziwą ucztą dla podniebienia. Gotowi na kulinarne doznania? To czas, by stworzyć niezapomniany smak Wielkanocy!

Udostępnij przepis

Przygotowanie

Masę makową przekładamy do miseczki. Dodajemy roztopione masło i żółtka jaj oraz starte jabłko i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy.  Ubijamy białka jajek i dodajemy do masy. Gotową masę przekładamy do papierowych foremek i wkładamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika na 25-30 min. W małym garnuszku podgrzewamy masę krówkową i polewamy nią wyjęte z piekarnika babeczki. Całość posypujemy makiem niebieskim i siekanymi migdałami HELIO.

SMACZNEGO !

Produkty z tego przepisu

Zobacz także Zainspiruj się