Przepis pochodzi z Kalendarza Kulinarnego Poradnika Domowego 2016, przygotowywanego we współpracy z HELIO.
Do garnka wlej wino i wodę, dodaj skórkę pomarańczową HELIO, cynamon, kardamon, goździki, miód i wymieszaj. Wsyp suszone owoce HELIO – jagody, wiśnie, morele i figi, cały czas mieszając – podgrzewaj. Uważaj, by wino się nie zagotowało.
Następnie, rozlej grzaniec do szklaneczek i… nie zapomnij podać łyżeczek, gdyż po wypiciu wina – warto zjeść na zdrowie – nasze pyszne owoce suszone! 😉
Drożdżówki z masą makową HELIO Zobacz więcej
Szybki videoprzepis na sernik bez pieczenia z masą krówkową HELIO Zobacz więcej
Ciastka francuskie z owocami i masą krówkową HELIO Zobacz więcej
Świąteczne ciasteczka z masami HELIO Zobacz więcej
Jagielnik makowy od HELIO Zobacz więcej
Szybki videoprzepis na Mazurek z masą krówkową HELIO Zobacz więcej