Przepis pochodzi z Kalendarza Kulinarnego Poradnika Domowego 2016, przygotowywanego we współpracy z HELIO.
Do garnka wlej wino i wodę, dodaj skórkę pomarańczową HELIO, cynamon, kardamon, goździki, miód i wymieszaj. Wsyp suszone owoce HELIO – jagody, wiśnie, morele i figi, cały czas mieszając – podgrzewaj. Uważaj, by wino się nie zagotowało.
Następnie, rozlej grzaniec do szklaneczek i… nie zapomnij podać łyżeczek, gdyż po wypiciu wina – warto zjeść na zdrowie – nasze pyszne owoce suszone! 😉
Ryba z puree dyniowo- żurawinowym Zobacz więcej
Szybki videoprzepis na sernik bez pieczenia z masą krówkową HELIO Zobacz więcej
Szybkie przepisy z masami krówkowymi na co dzień i na święta Zobacz więcej
Deser serowo- makowy z masami HELIO Zobacz więcej
Mazurek orzechowy Zobacz więcej
Pieczone jabłka z dodatkiem suszonej żurawiny, rodzynek i orzechów włoskich Zobacz więcej