Przepis pochodzi z Kalendarza Kulinarnego Poradnika Domowego 2016, przygotowywanego we współpracy z HELIO.
Do garnka wlej wino i wodę, dodaj skórkę pomarańczową HELIO, cynamon, kardamon, goździki, miód i wymieszaj. Wsyp suszone owoce HELIO – jagody, wiśnie, morele i figi, cały czas mieszając – podgrzewaj. Uważaj, by wino się nie zagotowało.
Następnie, rozlej grzaniec do szklaneczek i… nie zapomnij podać łyżeczek, gdyż po wypiciu wina – warto zjeść na zdrowie – nasze pyszne owoce suszone! 😉
Rozgrzewająca zupa z Jackfruitem Zobacz więcej
Jackfruit w roli głównej! Zobacz więcej
ŚWIĄTECZNY ŚLEDZIK Z BAKALIAMI HELIO Zobacz więcej
Kruche różyczki z masą makową HELIO Zobacz więcej
Zapiekany camembert z orzechami w kajmaku HELIO Zobacz więcej
Szarlotka z suszonymi owocami HELIO Zobacz więcej