Przepis pochodzi z Kalendarza Kulinarnego Poradnika Domowego 2016, przygotowywanego we współpracy z HELIO.
Do garnka wlej wino i wodę, dodaj skórkę pomarańczową HELIO, cynamon, kardamon, goździki, miód i wymieszaj. Wsyp suszone owoce HELIO – jagody, wiśnie, morele i figi, cały czas mieszając – podgrzewaj. Uważaj, by wino się nie zagotowało.
Następnie, rozlej grzaniec do szklaneczek i… nie zapomnij podać łyżeczek, gdyż po wypiciu wina – warto zjeść na zdrowie – nasze pyszne owoce suszone! 😉
Torcik bezowy z masą krówkową HELIO Zobacz więcej
Mazurek śliwkowy z masą krówkową HELIO Zobacz więcej
Deserki z masą krówkową HELIO Zobacz więcej
Gofry z masą krówkową HELIO & Frappe Zobacz więcej
Kajmakowa owsianka z owocami Zobacz więcej
Świąteczne klasyki w kilka minut. Wideo przepisy na kompot z suszu i struclę z masą makową Zobacz więcej