Przepis pochodzi z Kalendarza Kulinarnego Poradnika Domowego 2016, przygotowywanego we współpracy z HELIO.
Do garnka wlej wino i wodę, dodaj skórkę pomarańczową HELIO, cynamon, kardamon, goździki, miód i wymieszaj. Wsyp suszone owoce HELIO – jagody, wiśnie, morele i figi, cały czas mieszając – podgrzewaj. Uważaj, by wino się nie zagotowało.
Następnie, rozlej grzaniec do szklaneczek i… nie zapomnij podać łyżeczek, gdyż po wypiciu wina – warto zjeść na zdrowie – nasze pyszne owoce suszone! 😉
Tort makowy HELIO Zobacz więcej
A może… ryba? Zobacz więcej
Pieczone jabłka z masą makową Zobacz więcej
Ciastka francuskie z owocami i masą krówkową HELIO Zobacz więcej
Szybki videoprzepis z masą orzechową HELIO: tort orzechowy Zobacz więcej
Świąteczny przepis HELIO: Wigilijne śledzie z orzechową nutą Zobacz więcej