Przepis pochodzi z Kalendarza Kulinarnego Poradnika Domowego 2016, przygotowywanego we współpracy z HELIO.
Do garnka wlej wino i wodę, dodaj skórkę pomarańczową HELIO, cynamon, kardamon, goździki, miód i wymieszaj. Wsyp suszone owoce HELIO – jagody, wiśnie, morele i figi, cały czas mieszając – podgrzewaj. Uważaj, by wino się nie zagotowało.
Następnie, rozlej grzaniec do szklaneczek i… nie zapomnij podać łyżeczek, gdyż po wypiciu wina – warto zjeść na zdrowie – nasze pyszne owoce suszone! 😉
Bakaliowe batoniki z masą krówkową HELIO Zobacz więcej
Naleśniki z masą orzechową HELIO Zobacz więcej
Mazurek z kajmakiem, mascarpone, solą i orzechami HELIO Zobacz więcej
Straasznie smaczny przepis! Zobacz więcej
Makowo-serowe ciastka francuskie HELIO Zobacz więcej
Rogaliki z masą krówkową HELIO Zobacz więcej