Składniki

  • filet z dorsza bez skóry – 50 dag
  • 1 opakowanie Płatków migdałowych HELIO
  • 1/2 opakowania EKO orzechów włoskich HELIO
  • 1/4 opakowania Słonecznika łuskanego HELIO Natura
  • 1/2 opakowania Pomidorów suszonych HELIO
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki masła
  • 5dag tartego parmezanu
  • 4 łyżki posiekanej natki
  • sok z połowy cytryny
  • sól, pieprz
  • 40dag pomidorków koktajlowych
  • 4 łyżki oliwy

Przepisy A może… ryba?

Poczuj wakacyjny klimat w kuchni i przygotuj z HELIO przysmak jak z nadmorskiej tawerny! Ze wskazówkami Poradnika Domowego to będzie proste i pyszne danie, które przyjemnie chrupie i doskonale smakuje.

Poniżej serwujemy zdrowy przepis na rybę w migdałowej panierce z dodatkiem suszonych pomidorów HELIO!

Udostępnij przepis

Przygotowanie

Rybę pokroić w duże porcje, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Bułkę tartą połączyć z parmezanem, płatkami migdałowymi HELIO, lekko posiekanymi EKO orzechami włoskimi i słonecznikiem HELIO Natura, natką, pieprzem oraz rozpuszczonym masłem.

Na dnie naczynia rozłożyć przekrojone na pół pomidorki, paseczki suszonych pomidorów HELIO, polać oliwą, oprószyć pieprzem i solą. Ułożyć kawałki ryby, obłożyć rybę grubą warstwą panierki. Piec 25- 30 minut w temp. 200 stopni C.

Produkty z tego przepisu

Zobacz także Zainspiruj się