Tarta to wyjątkowe danie, które pozwala połączyć smak i wygląd w jedno. Pyszny, kruchy spód ciasta z pastą z nerkowców z pewnością zachwyci każde podniebienie i będzie wspaniałaym dodatkiem na co dzień oraz na nadchodzące święta.
Formę wykładamy ciastem, spód nakłuwamy widelcem. Ciasto obciążamy i podpiekamy ok. 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170°C.
Orzechy nerkowca moczymy przez pół godziny, odcedzamy i miksujemy z przygotowaną wodą, oliwą, sokiem z cytryny, solą, pieprzem.
Wegański serek z orzechów nerkowca mieszamy z posiekanymi pistacjami i orzechami laskowymi i śliwką. Całość przekładamy na podpieczony spód tarty. Na warstwie serka układamy pokrojone warzywa. Całość skrapiamy odrobiną oliwą z oliwek i zapiekamy kolejne 30 minut.
Gotową tartę ozdabiamy kilkoma orzechami laskowymi, bazylią i pieczonymi pestkami dyni i słonecznika. Podajemy na ciepło lub na zimno.
PIECZONY CAMEMBERT Z ORZECHAMI HELIO I KONFITURĄ CEBULOWO – ŻURAWINOWĄ Zobacz więcej
PRZEKĄSKA WINNO – FIGOWA HELIO Zobacz więcej
Cantucci – włoskie ciasteczka migdałowe od HELIO Zobacz więcej
Popcornowa pizza pepperoni z rodzynkową colą Zobacz więcej
Straasznie smaczny przepis! Zobacz więcej
Ryba z puree dyniowo- żurawinowym Zobacz więcej