Szukasz pomysłu na efektowny, a zarazem prosty deser wielkanocny?
Mini Mazurki z kajmakiem to klasyka w nowoczesnym wydaniu – kruche, słodkie i idealne na świąteczny stół. Są nie tylko pyszne, ale również świetnie prezentują się wśród innych wielkanocnych wypieków, zachwycając zarówno domowników, jak i gości.
Ciasto wykładamy do foremek na muffinki, nakłuwamy spód. Pieczemy 15-20 minut w 20 stopniach. Upieczone ciasto nadziewamy masą krówkową kajmak i ozdabiamy nerkowcami, migdałami, nerkowcami i daktylami.
Scones z bakaliami HELIO Zobacz więcej
Wegański pasztet z żurawiną i migdałami HELIO Zobacz więcej
Rozgrzewająca zupa z Jackfruitem Zobacz więcej
Drożdżówki z masą makową HELIO Zobacz więcej
Kaczka po staropolsku z owocami suszonymi HELIO Natura Zobacz więcej
Bakaliowe babeczki – owieczki Zobacz więcej