Szukasz pomysłu na efektowny, a zarazem prosty deser wielkanocny?
Mini Mazurki z kajmakiem to klasyka w nowoczesnym wydaniu – kruche, słodkie i idealne na świąteczny stół. Są nie tylko pyszne, ale również świetnie prezentują się wśród innych wielkanocnych wypieków, zachwycając zarówno domowników, jak i gości.
Ciasto wykładamy do foremek na muffinki, nakłuwamy spód. Pieczemy 15-20 minut w 20 stopniach. Upieczone ciasto nadziewamy masą krówkową kajmak i ozdabiamy nerkowcami, migdałami, nerkowcami i daktylami.
Popcornowa pizza pepperoni z rodzynkową colą Zobacz więcej
Ciastka francuskie z owocami i masą krówkową HELIO Zobacz więcej
Rogaliki francuskie z masą orzechową HELIO Zobacz więcej
Alfajores – kruche ciasteczka prosto z Argentyny Zobacz więcej
Burgery z żurawiną i sosem orzechowym Zobacz więcej
Szybki videoprzepis na pierogi z masą makową HELIO Zobacz więcej