Nadchodzi wiosna. Piękne, słoneczne dni, rozkwitające kwiaty, czas wycieczek rowerowych, długich spacerów, ale nie tylko… Dla wielu to również czas zmiany nawyków. Wiosna sprzyja powrotom do smaczniejszej diety, dbania o aktywność fizyczną, szukaniu lepszych alternatyw dla codziennych posiłków i… Przekąsek. W tej kwestii mamy dla Was inspirację. Co powiesz na zamianę mniej zdrowych batoników na te, które przygotujesz z soczystych owoców Helio So Soft!? Warto spróbować, bo do wyboru masz aż 5 różnych smaków, które mogą stać się ich pyszną bazą. Daktyle, Figi, Morele, Śliwki, Żurawina nasączona sokiem… Naturalna i zdrowa słodycz bez konserwantów, która sprawdzi się jako baza do stworzenia #sozdrowych batoników.
Wystarczy, że w domu masz: 2 szklanki płatków owsianych, pół szklanki miodu, 20 g masła, żurawinę Helio So Soft!, Daktyle Helio So Soft!, Morele Helio So Soft! lub inne ulubione bakalie Helio, słonecznik Helio, wiórki kokokosowe Helio
PRZYGOTOWANIE:
Podgrzej miód i masło do uzyskania gładkiej masy, a następnie odłóż do ostudzenia. Dodaj suche składniki i dokładnie wymieszaj. Całość przełóż równomiernie na blaszkę, wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz około 25 minut w temperaturze 150 stopni. Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostudzenia. Upieczoną całość pokrój na mniejsze batoniki.
A może wolisz zdrowszą alternatywę w wersji wytrawnej? Poznaj przepis na domowe pasty pełne witamin. Do ich przygotowania potrzebujesz: 1 opakowanie pestek dyni HELIO Natura, 1 duży pęczek bazylii, 3 duże ząbki czosnku, 15 dag naturalnego serka homogenizowanego, sól, pieprz, szczyptę ostrej papryki, 25 dag twarogu śmietankowego, 1 łyżkę naturalnego jogurtu, 1 opakowanie pistacji prażonych bez soli HELIO Natura, po 2 łyżki orzechów włoskich, żurawiny suszonej, rodzynek HELIO, skórkę otarta z połowy pomarańczy, szczyptę cynamonu. Jak je przygotować?
Pierwsza pasta: Pestki dyni zmielić. Czosnek zmiksować z liśćmi bazylii oraz serkiem. Doprawić solą, pieprzem i szczyptą papryki.
Druga pasta: twaróg wymieszać z jogurtem, lekko posiekanymi pistacjami, orzechami włoskimi, pozostałymi bakaliami, skórką pomarańczową oraz cynamonem. Można nimi smarować pieczywo lub jeść z surowymi warzywami.
Wyjście na miejską siłownie na świeżym powietrzu? Długi spacer z ukochaną osobą? Zabierz ze sobą przygotowane przez siebie batoniki lub kanapki z domowymi pastami. Dzięki temu, gdy dopadnie Cię ochota na coś do zjedzenia, możesz wybrać zdrowszą alternatywę. Smacznego!
27 drużyn z całego świata, 270 zawodników i zawodniczek, 92 mecze, 401 bramek… VI Mistrzostwa Świata Dzieci z Domów Dziecka w Piłce Nożnej 2018 zakończone! Prezentujemy zdjęcia z niezwykłej imprezy sportowej, której Partnerem miała zaszczyt być firma HELIO. 29 lipca na stadionie miejskim przy ul. Łazienkowskiej 3 w Warszawie odbyło się niezwykłe sportowe wydarzenie, organizowane przez Stowarzyszenie „Nadzieja na Mundial”. W VI Mistrzostwach Świata Dzieci z Domów Dziecka […]
Niektóre z ciast robimy na co dzień, niektóre tylko w okolicach świąt Bożego Narodzenia. Jeśli tak jak my uwielbiacie pieczenie ciast i ciasteczek, przygotowaliśmy dla Was najlepsze słodkie, bakaliowe inspiracje HELIO, które osłodzą nam czas oczekiwania na ten wyjątkowy, magiczny czas w roku! Kruche różyczki, makowe świderki, trufle z gotowej masy makowej HELIO czy uwielbiany przez wszystkich sernik… Zobacz nasze proste i szybkie wideo przepisy HELIO na pyszne wypieki idealne na co dzień i od święta! Ich […]
To jedne z najzdrowszych i najszlachetniejszych orzechów. Lista ich prozdrowotnych właściwości jest bardzo długa. Zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, białko oraz cenne witaminy i minerały, dlatego w naszej codziennej diecie powinny znaleźć się MIGDAŁY! Odkryj z nami moc zdrowia ukrytą w tych wyjątkowych orzechach i wypróbuj przepisy HELIO na migdałowe, naturalne przysmaki. Migdał to „król orzechów“, dlatego króluje w bakaliach HELIO- Łuskane, Blanszowane, Siekane, Płatki Migdałowe…. Nasiona migdałowca […]