Świąteczny tort keksowy z masą kajmakową od HELIO to prawdziwa uczta dla zmysłów. Połączenie tradycyjnego keksu z puszystą masą kajmakową to prawdziwe niebo na talerzu!
Przygotowanie ciasta:
Przesiej mąkę i dodaj kakao. Całość połącz z mieszanką keksową od HELIO.
Utrzyj masło, a następnie dodaj pozostałe składniki mokre oraz suche, w tym mieszankę keksową HELIO.
Dokładnie wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.
Przełóż ciasto do przygotowanej formy i piecz w temperaturze 195°C przez około 50 minut.
Po upieczeniu i ostudzeniu, przekrój blaty na dwie części.
Przygotowanie kremu:
Do mascarpone dodaj masę krówkową kajmak HELIO.
Dokładnie wymieszaj do uzyskania gładkiego kremu.
Składanie tortu:
Przełóż kremem upieczone blaty ciasta.
Wierzch tortu udekoruj kakao, żurawiną So Soft HELIO, prażonymi i solonymi pistacjami HELIO oraz płatkami migdałowymi HELIO.
Podanie:
Tort najlepiej schłodzić przed podaniem. Smacznego!
Sałatka z suszoną żurawiną i EKO orzechami włoskimi Zobacz więcej
Mazurek orzechowy Zobacz więcej
Mus kajmakowy z orzechami HELIO Zobacz więcej
Szybki videoprzepis na pierogi z masą makową HELIO Zobacz więcej
Wielkanocny Mazurek HELIO Zobacz więcej
Jajka świąteczne HELIO Zobacz więcej