Składniki

  • Ciasto:
  • masa makowa HELIO
  • 6 żółtek
  • 10 białek
  • 8 łyżek bułki tartej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • skórka otarta z połowy cytryny
  • Krem:
  • 2 opakowania polewy i dekoracji białej HELIO
  • 400 ml śmietany kremówk
  • 250g serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczki soku z cytryny
  • Dekoracja:
  • 3 opakowania polewy i dekoracji białej HELIO
  • 500 ml śmietany kremówki
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • wiórki kokosowe HELIO migdały blanszowane HELIO

Przepisy Tort makowy HELIO

Święta już tuż tuż… dlatego jeśli szukacie sprawdzonego przepisu na eleganckie, świąteczne ciasto – proponujemy tort makowy HELIO.

Zobaczcie, jak w trzech prostych krokach przygotować pyszny tort z naszą masą makową!

Udostępnij przepis

Zobacz także Zainspiruj się