Zaskocz wszystkich przerażająco dobrymi przekąskami w Halloween, które rzucą urok na głodnych przysmaków upiory! Obiecujemy, że będzie straasznie smacznie! Rzuć okiem na nasze halloweenowe papryki z bakaliami HELIO Natura! Zobacz, jak w prosty i szybki sposób wyczarować straasznie zdrowy obiad na Halloween (i nie tylko).
A na wieczór… Booo! 🙂
Na wieczorne party z duchami idealnie sprawdzi się także popcorn do mikrofalówki HELIO, np. HOT! pikantny, który rozgrzeje Cię w halloweenową noc, zapewniając piekielnie smakowitą rozrywkę podczas oglądania przerażających horrorów!
Z każdej papryki odetnij górną część, wydrąż pestki, następnie wytnij oczy, nos, usta i odstaw. Na rozgrzanej patelni podsmaż na oliwie drobno pokrojoną cebulę i czosnek, następnie dodaj przyprawy, pokrojony seler naciowy oraz bakalie HELIO Natura – rodzynki i pokrojone morele suszone. Dokładnie wymieszaj z ugotowanym ryżem, dodaj przecier pomidorowy i świeżą kolendrę. W kolejnym kroku, przygotowane wcześniej wydrążone papryki wypełnij farszem, przykryj odciętymi częściami papryki i włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i zapiekaj przez ok. 20 min.
Sycylijskie Cannoli z masą makową i bakaliami Zobacz więcej
Makowiec – najlepsze świąteczne przepisy HELIO Zobacz więcej
Świąteczny przepis HELIO: Wigilijne śledzie z orzechową nutą Zobacz więcej
Dorsz pod pistacjową panierką pieczony z warzywami Zobacz więcej
Makowy zawijaniec HELIO Zobacz więcej
Słodko – ostre pierogi z dyni Zobacz więcej