Składniki

  • 4 papryki
  • 1 torebka ryżu
  • 1 cebula czerwona
  • 2 ząbki czosnku
  • seler naciowy
  • morele suszone HELIO Natura
  • rodzynki HELIO Natura
  • szklanka przecieru pomidorowego
  • oliwa z oliwek
  • garść świeżej kolendry
  • przyprawy: mielony kmin rzymski, mielona kolendra, pieprz cayenne

Przepisy Straasznie smaczny przepis!

Zaskocz wszystkich przerażająco dobrymi przekąskami w Halloween, które rzucą urok na głodnych przysmaków upiory! Obiecujemy, że będzie straasznie smacznie! Rzuć okiem na nasze halloweenowe papryki z bakaliami HELIO Natura! Zobacz, jak w prosty i szybki sposób wyczarować straasznie zdrowy obiad na Halloween (i nie tylko).

A na wieczór… Booo! 🙂

Na wieczorne party z duchami idealnie sprawdzi się także popcorn do mikrofalówki HELIO, np. HOT! pikantny, który rozgrzeje Cię w halloweenową noc, zapewniając piekielnie smakowitą rozrywkę podczas oglądania przerażających horrorów!

Udostępnij przepis

Przygotowanie

Z każdej papryki odetnij górną część, wydrąż pestki, następnie wytnij oczy, nos, usta i odstaw. Na rozgrzanej patelni podsmaż na oliwie drobno pokrojoną cebulę i czosnek, następnie dodaj przyprawy, pokrojony seler naciowy oraz bakalie HELIO Natura –  rodzynki i pokrojone morele suszone. Dokładnie wymieszaj z ugotowanym ryżem, dodaj przecier pomidorowy i świeżą kolendrę. W kolejnym kroku, przygotowane wcześniej wydrążone papryki wypełnij farszem, przykryj odciętymi częściami papryki i włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i zapiekaj przez ok. 20 min.

Produkty z tego przepisu

Zobacz także Zainspiruj się