Składniki

  • garść szpinaku
  • 1 gruszka
  • 150 g sera koziego
  • ½ opakowania Żurawiny suszonej HELIO Natura
  • 1 opakowanie EKO Orzechów włoskich HELIO Natura
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 3 łyżki soku z cytryny

Przepisy Sałatka z suszoną żurawiną i EKO orzechami włoskimi

Po świątecznym przejedzeniu czas poczuć się lżej, dlatego pij zdrowy kompot z suszonych owoców HELIO, który świetnie reguluje pracę układu pokarmowego i przyspiesza trawienie 😉 Ponadto, wybierz się na spacer, a zamiast ciężkostrawnego obiadu czy kolejnego kawałka ciasta – postaw na porcję zdrowia w wersji light, czyli lekką dietetyczną sałatkę z suszoną żurawiną z dużą dawką błonnika oraz EKO orzechami włoskimi – naturalnie z gamy bez konserwantów HELIO Natura.

Udostępnij przepis

Przygotowanie

EKO orzechy włoskie HELIO Natura pokroić i podprażyć na suchej patelni. Szpinak wymieszać z pokrojoną gruszką, pokruszonym serem kozim, żurawiną suszoną i podprażonymi EKO orzechami włoskim HELIO Natura. Następnie polać sosem przygotowanym z miodu i z soku z cytryny.

A jeśli chcesz oczyścić organizm przed sylwestrem… i poprawić sobie samopoczucie :-), oprócz kompotu z suszu, warto też przygotować poświąteczny koktajl z niesiarkowanych śliwek suszonych HELIO Natura (150 g), kefiru (300 ml) i siemieniem lnianym HELIO (1 łyżka). Wszystkie składniki wystarczy tylko zmiksować! 🙂

Produkty z tego przepisu

Zobacz także Zainspiruj się