Szukasz orzeźwiającego, a zarazem kremowego deseru, który zaskoczy Twoich gości? Cytrynowe łódeczki wypełnione delikatnym waniliowym kremem to idealna propozycja na ciepłe dni! Połączenie aksamitnej masy krówkowej, mascarpone i świeżego soku z cytryny tworzy harmonijną całość, a chrupiące pistacje i orzechy laskowe dodają niepowtarzalnej tekstury. Całość jest nie tylko pyszna, ale i efektowna – idealna na elegancki deser lub lekką przekąskę. Spróbuj i przekonaj się, jak prosto można stworzyć coś wyjątkowego!
Umyte cytryny wydrążamy. Masę waniliową łączymy z serkiem i sokiem z jednej cytryny. Nadziewamy cytryny kremem i wstawiamy do zamrażalnika na 2 godziny. Ozdabiamy pistacjami, orzechami i miętą.
Deserki z masą krówkową HELIO Zobacz więcej
Rogaliki francuskie z masą orzechową HELIO Zobacz więcej
Schab z orzechowym pesto i morelami HELIO Zobacz więcej
Zapiekany camembert z orzechami w kajmaku HELIO Zobacz więcej
Piernik świąteczny HELIO Zobacz więcej
Cantucci – włoskie ciasteczka migdałowe od HELIO Zobacz więcej