Zaproś do swojego domu bakalie i masę makową HELIO i… napisz z nami swoją świąteczną historię, pełną magicznych, niezapomnianych chwil!
Na zakończenie wigilijnej kolacji proponujemy makowego zawijańca, który z pewnością zachwyci nawet najbardziej wymagające podniebienia.
Ciasto filo rozmrozić. Każdy z płatów układamy płasko i smarujemy roztopionym masłem. Na ten posmarowany kładziemy kolejny płat i ponownie smarujemy masłem.Na jednym, dłuższym boku układamy łyżeczką wałek z masy makowej. Zwijamy w wałek. Zwijamy w ,,ślimaka” i układamy na środku tortownicy posmarowanej masłem. Kiedy cała forma jest już wypełniona zwiniętymi wałkami, ciasto smarujemy roztopionym masłem i posypujemy odrobiną posiekanych orzechów .
Pieczemy w 200 st.C. przez 25-30 min.
Przekąski z fig i daktyli nadziewane orzechami HELIO Natura Zobacz więcej
Świderki z masą makową HELIO Zobacz więcej
Sałatka z suszoną żurawiną i EKO orzechami włoskimi Zobacz więcej
Rogaliki francuskie z masą orzechową HELIO Zobacz więcej
Mazurek orzechowy Zobacz więcej
Rogaliki z masą krówkową HELIO Zobacz więcej