Składniki

  • 1/2 arbuza
  • 1 opakowanie Orzechów włoskich EKO HELIO Natura
  • 1/4 opakowania Słonecznika łuskanego EKO HELIO Natura
  • opakowanie miksu sałat z roszponką
  • mała cebulka
  • garść listków świeżej mięty
  • 1/2 słoiczka czarnych oliwek
  • 150 g sera feta
  • 3 garście kiełków słonecznika
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 3 łyżki soku z cytryny lub limonki

Przepisy Letnie sałatki z orzechami HELIO Natura

Orzechy HELIO Natura, tak jak arbuza, najchętniej jadamy solo ;-), ale świetnie sprawdzają się także w letnich sałatkach! Dlatego, by dodać wakacjom smaku i kolorów – prezentujemy Wam dwa sposoby na oryginalne, lekkie sałatki, które zadowolą podniebienia wszystkich wielbicieli orzechowych kompozycji! W upalne dni takie orzeźwiające sałatki z powodzeniem zastąpią nam obiad – bez konieczności gotowania czy smażenia! Będzie szybko, smacznie, zdrowo – orzechowo! 😉

Udostępnij przepis

Przygotowanie Sałatka z arbuza z EKO orzechami włoskimi HELIO Natura

Z arbuza wydrąż ostrożnie prawie cały miąższ. W ten sposób otrzymasz miseczkę na sałatkę, następnie usuń z miąższu pestki, a specjalną łyżeczką wykrój kulki lub pokrój miąższ w kostkę. EKO Orzechy włoskie i pestki Słonecznika HELIO Natura krótko podpraż na suchej patelni, wystudź. Sałatę wymieszaj z listkami mięty, posiekaną cebulką, oliwkami, pokrojoną w kostkę fetą, kiełkami słonecznika oraz podprażonymi Orzechami włoskimi i pestkami Słonecznika HELIO Natura, a także kulkami arbuza. Włóż do arbuzowej miseczki, polej sosem przygotowanym z miodu i soku z cytryny.

Zobacz także Zainspiruj się