W upalne, letnie dni przyda nam się odrobina ochłody, dlatego polecamy pyszny chłodnik z dodatkiem chrupiących bakalii HELIO. To bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu zupa, która odżywia i jednocześnie orzeźwia! Zobaczcie najnowszy przepis z Kalendarza Kulinarnego Poradnika Domowego na lekki chłodnik z posypką z orzechów HELIO 🙂
Jogurt, maślankę, pokrojony koperek, połowę pokrojonego szczypiorku, posiekany czosnek, pozbawione pestek ogórki oraz sok z cytryny i oliwę zmiksować tak, żeby kawałki ogórka były wyczuwalne. Doprawić solą, pieprzem, dodać połowę posiekanych orzechów włoskich i pekan HELIO. Resztę orzechów oraz mix sałatkowy HELIO uprażyć na suchej patelni.
Chłodnik podawać posypany prażonymi orzechami, berberysem HELIO Natura oraz pozostałym pokrojonym szczypiorkiem.
Piernik świąteczny HELIO Zobacz więcej
Przepis na Wigilię – tradycyjny makowiec Zobacz więcej
Świąteczny przepis HELIO: Wigilijne śledzie z orzechową nutą Zobacz więcej
Wielkanocny Mazurek HELIO Zobacz więcej
Wytrawne sernicznki HELIO Zobacz więcej
Jackfruit w roli głównej! Zobacz więcej