W upalne, letnie dni przyda nam się odrobina ochłody, dlatego polecamy pyszny chłodnik z dodatkiem chrupiących bakalii HELIO. To bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu zupa, która odżywia i jednocześnie orzeźwia! Zobaczcie najnowszy przepis z Kalendarza Kulinarnego Poradnika Domowego na lekki chłodnik z posypką z orzechów HELIO 🙂
Jogurt, maślankę, pokrojony koperek, połowę pokrojonego szczypiorku, posiekany czosnek, pozbawione pestek ogórki oraz sok z cytryny i oliwę zmiksować tak, żeby kawałki ogórka były wyczuwalne. Doprawić solą, pieprzem, dodać połowę posiekanych orzechów włoskich i pekan HELIO. Resztę orzechów oraz mix sałatkowy HELIO uprażyć na suchej patelni.
Chłodnik podawać posypany prażonymi orzechami, berberysem HELIO Natura oraz pozostałym pokrojonym szczypiorkiem.
Alfajores – kruche ciasteczka prosto z Argentyny Zobacz więcej
Makowy zawijaniec HELIO Zobacz więcej
Wytrawne sernicznki HELIO Zobacz więcej
Scones z bakaliami HELIO Zobacz więcej
Świąteczna choinka makowa HELIO Zobacz więcej
Słodko – ostre pierogi z dyni Zobacz więcej