Coraz krótsze dni, mniej słońca, zmiany temperatury, chłody i szarugi… Jesienna aura nie pozostaje obojętna dla naszego organizmu. Nie tylko negatywnie wpływa na nasze samopoczucie, ale też obniża naszą odporność i sprzyja różnego rodzaju infekcjom. Dlatego, jeśli chcesz, by jesień była przyjemna, smaczna i zdrowa – zadbaj z HELIO o odpowiednią dietę, która naturalnie wzmocni Twój organizm oraz umili jesienne dni i chłodne wieczory!
Jesienny niezbędnik HELIO
By wesprzeć układ immunologiczny, nasze codzienne menu powinno być bogate przede wszystkim w witaminy A, C, E, a także minerały – cynk i selen, które naturalnie znajdziemy w owocach suszonych, nasionach i orzechach HELIO. Źródłem witaminy A są niesiarkowane Morele i Śliwki suszone z gamy bakalii bez konserwantów HELIO Natura oraz najzdrowsze owoce świata, tzw. superfoods – Jagody goji HELIO, które zawierają również cenną witaminę C.
Witamina C, obecna także w suszonych Morelach HELIO Natura, ma ogromne znaczenie dla naszej odporności, gdyż zabezpiecza organizm przez wirusami i bakteriami, podobnie jak cynk, który znajdziemy w EKO nasionach HELIO Natura. Ziarna Słonecznika, Pestki dyni, ale także EKO Orzechy włoskie czy Migdały HELIO bogate są w cynk oraz witaminę E – jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy, który zwłaszcza podczas trwania infekcji, pomaga pozbyć się wolnych rodników z organizmu.
Właściwości antybakteryjne i antywirusowe wykazuje również selen, dlatego by zwiększyć siły obronne organizmu w walce z jesiennymi infekcjami, w naszym jadłospisie nie może także zabraknąć orzechów brazylijskich HELIO, które są jego bogatym źródłem.
Jedzenie, które codzienne dostarczasz organizmowi to paliwo niezbędne do właściwego funkcjonowania, a od jego jakości zależy Twoje dobre samopoczucie, nastrój, kondycja… ODPORNOŚĆ. Odpowiednio dobrane, naturalne przekąski HELIO, pełne wartościowych składników odżywczych, pomogą Ci się zatroszczyć o Twoje zdrowie jesienną porą, wzmocnią odporność i przygotują organizm na nadchodzącą zimę.
Święta, święta i … po świętach, dlatego na świąteczne przejedzenie i lepsze trawienie, zalecamy zdrowy kompot z suszu. Przyrządzony na ciepło, domowy napój z suszonych owoców HELIO – nie tylko świetnie reguluje pracę przewodu pokarmowego, ale też stanowi cenne uzupełnienie naszej diety w witaminy i minerały… Suszone owoce są bogatym źródłem węglowodanów, antyoksydantów i składników mineralnych oraz posiadają właściwości alkalizujące. Na uwagę zasługują zwłaszcza suszone morele, które zawierają witaminę A, C i β-karoten. […]
Orzechy, migdały Większość tłuszczów zawartych w orzechach stanowią kwasy tłuszczowe jedno i wielonienasycone Orzechy, zwłaszcza włoskie, mają wysoką zawartość kwasów Omega-3 Tłuszcze te obniżają stężenie cholesterolu LDL, zmniejszają poziom lipidów w surowicy krwi, a także są skuteczne w profilaktyce miażdżycy Wszystkie rodzaje orzechów zawierają swoisty zestaw witamin i składników mineralnych Bogate są w witaminę E, będącą silnym antyoksydantem wymiatającym wolne rodniki Są źródłem kwasu foliowego tak istotnego […]
Główne odium negatywnych skojarzeń spada na mleko krowie, na które uczulony (a konkretnie białka w nim zawarte) jest coraz większy odsetek społeczeństwa, głównie dzieci. Dorośli częściej cierpią na nietolerancję laktozy, czyli cukru zawartego w mleku krowim. Rozwiązaniem tej sytuacji jest stosowanie „mleka” lub raczej napoju roślinnego np. z migdałów. Choć słowo „mleko” powinno odnosić się do produktów pochodzenia zwierzęcego, to przyjęło się mówić o mleku roślinnym np. migdałowym. […]