Coraz krótsze dni, mniej słońca, zmiany temperatury, chłody i szarugi… Jesienna aura nie pozostaje obojętna dla naszego organizmu. Nie tylko negatywnie wpływa na nasze samopoczucie, ale też obniża naszą odporność i sprzyja różnego rodzaju infekcjom. Dlatego, jeśli chcesz, by jesień była przyjemna, smaczna i zdrowa – zadbaj z HELIO o odpowiednią dietę, która naturalnie wzmocni Twój organizm oraz umili jesienne dni i chłodne wieczory!
Jesienny niezbędnik HELIO
By wesprzeć układ immunologiczny, nasze codzienne menu powinno być bogate przede wszystkim w witaminy A, C, E, a także minerały – cynk i selen, które naturalnie znajdziemy w owocach suszonych, nasionach i orzechach HELIO. Źródłem witaminy A są niesiarkowane Morele i Śliwki suszone z gamy bakalii bez konserwantów HELIO Natura oraz najzdrowsze owoce świata, tzw. superfoods – Jagody goji HELIO, które zawierają również cenną witaminę C.
Witamina C, obecna także w suszonych Morelach HELIO Natura, ma ogromne znaczenie dla naszej odporności, gdyż zabezpiecza organizm przez wirusami i bakteriami, podobnie jak cynk, który znajdziemy w EKO nasionach HELIO Natura. Ziarna Słonecznika, Pestki dyni, ale także EKO Orzechy włoskie czy Migdały HELIO bogate są w cynk oraz witaminę E – jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy, który zwłaszcza podczas trwania infekcji, pomaga pozbyć się wolnych rodników z organizmu.
Właściwości antybakteryjne i antywirusowe wykazuje również selen, dlatego by zwiększyć siły obronne organizmu w walce z jesiennymi infekcjami, w naszym jadłospisie nie może także zabraknąć orzechów brazylijskich HELIO, które są jego bogatym źródłem.
Jedzenie, które codzienne dostarczasz organizmowi to paliwo niezbędne do właściwego funkcjonowania, a od jego jakości zależy Twoje dobre samopoczucie, nastrój, kondycja… ODPORNOŚĆ. Odpowiednio dobrane, naturalne przekąski HELIO, pełne wartościowych składników odżywczych, pomogą Ci się zatroszczyć o Twoje zdrowie jesienną porą, wzmocnią odporność i przygotują organizm na nadchodzącą zimę.
Wielkanoc nie ma co ukrywać sprzyja przejedzeniu – mięsa, ciasta, czekoladowe zajączki, króliczki i baranki kuszą ze wszystkich stron. Jeśli nie chcemy podzielić losu smoka wawelskiego trzeba zachować umiar, ale jak to zrobić…J? Jeśli chcemy pofolgować sobie kulinarnie w Wielkanoc to nie zapomnijmy o błonniku, który pomoże przetrawić zjedzone pyszności. Dziennie zapotrzebowanie na błonnik w zależności od wagi wynosi od 25 do 40 gram. Pamiętajmy o tym, aby na wielkanocnym stole nie zabrakło warzyw (najlepiej wybierać […]
Sprzyjająca aura sprawia, że chcemy więcej czasu spędzać na świeżym powietrzu – stąd częstsze wyjazdy, grille, pikniki. Podpowiadamy jakie przekąski wybrać, aby weekendowy wypad był udany także pod względem kulinarnym. Warto pamiętać, że jeść należy wtedy gdy czujemy głód – jednak okazje piknikowe są trudne do zaplanowania; mogą się przeciągnąć lub też zostać skrócone np. przez deszcz. Z tych właśnie powodów warto zabrać ze sobą przekąski, […]
Każdy pokarm, który spożywamy zawiera składniki odżywcze. Składniki mineralne, witaminy, białka i tłuszcze pomagają nam dobrze funkcjonować w ciągu dnia. Niektóre produkty mają więcej składników odżywczych, inne mają ich mniej. Niektóre nam smakują, inne nie za bardzo. Orzechy zaś są produktem wyjątkowym. Są nie tylko smaczne ale przebogate w składniki odżywcze. Oznacza to, ni mniej ni więcej, że już w niedużej garści orzechów, mamy tyle ważnych składników (wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, […]