Coraz krótsze dni, mniej słońca, zmiany temperatury, chłody i szarugi… Jesienna aura nie pozostaje obojętna dla naszego organizmu. Nie tylko negatywnie wpływa na nasze samopoczucie, ale też obniża naszą odporność i sprzyja różnego rodzaju infekcjom. Dlatego, jeśli chcesz, by jesień była przyjemna, smaczna i zdrowa – zadbaj z HELIO o odpowiednią dietę, która naturalnie wzmocni Twój organizm oraz umili jesienne dni i chłodne wieczory!
Jesienny niezbędnik HELIO
By wesprzeć układ immunologiczny, nasze codzienne menu powinno być bogate przede wszystkim w witaminy A, C, E, a także minerały – cynk i selen, które naturalnie znajdziemy w owocach suszonych, nasionach i orzechach HELIO. Źródłem witaminy A są niesiarkowane Morele i Śliwki suszone z gamy bakalii bez konserwantów HELIO Natura oraz najzdrowsze owoce świata, tzw. superfoods – Jagody goji HELIO, które zawierają również cenną witaminę C.
Witamina C, obecna także w suszonych Morelach HELIO Natura, ma ogromne znaczenie dla naszej odporności, gdyż zabezpiecza organizm przez wirusami i bakteriami, podobnie jak cynk, który znajdziemy w EKO nasionach HELIO Natura. Ziarna Słonecznika, Pestki dyni, ale także EKO Orzechy włoskie czy Migdały HELIO bogate są w cynk oraz witaminę E – jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy, który zwłaszcza podczas trwania infekcji, pomaga pozbyć się wolnych rodników z organizmu.
Właściwości antybakteryjne i antywirusowe wykazuje również selen, dlatego by zwiększyć siły obronne organizmu w walce z jesiennymi infekcjami, w naszym jadłospisie nie może także zabraknąć orzechów brazylijskich HELIO, które są jego bogatym źródłem.
Jedzenie, które codzienne dostarczasz organizmowi to paliwo niezbędne do właściwego funkcjonowania, a od jego jakości zależy Twoje dobre samopoczucie, nastrój, kondycja… ODPORNOŚĆ. Odpowiednio dobrane, naturalne przekąski HELIO, pełne wartościowych składników odżywczych, pomogą Ci się zatroszczyć o Twoje zdrowie jesienną porą, wzmocnią odporność i przygotują organizm na nadchodzącą zimę.
Zima to czas, kiedy nasza odporność spada, dlatego organizm potrzebuje największego wsparcia, by lepiej radził sobie z infekcjami. Nie mamy wpływu na aurę za oknem, ale mamy wpływ na to, co jemy. Dlatego, komponując odpowiednią dietę z dużą dawką witamin i wartościowych składników- możemy zwiększyć siły obronne w walce z wirusami. Sprawdź, co warto jeść, by naturalnie wzmocnić nasz układ immunologiczny. Polecamy: menu HELIO na odporność. Układ immunologiczny ma za zadanie przede wszystkim […]
Kukurydza jest rośliną podzwrotnikową, ale dobrze adaptuje się w umiarkowanych strefach klimatycznych. Największymi producentami kukurydzy na świecie są Stany Zjednoczone, Chiny, Brazylia i Meksyk, natomiast w Europie – Francja, Ukraina i Węgry. Walory smakowe kukurydzy spowodowały, że chętnie uprawiana jest we wszystkich krajach. Kukurydza uchodzi za jedną z najwyższych spośród wszystkich zbóż. Ziarna rosną na kolbie, zazwyczaj w kolorze żółtym, ale pewne odmiany są koloru czerwonego lub nawet czarnego. Ziarno […]
Jak twierdził Hipokrates: „Twoje pożywienie powinno być lekarstwem, a Twoje lekarstwo powinno być pożywieniem”. Zdrowe odżywienia to dziś podstawa profilaktyki zdrowotnej i… naszego samopoczucia. Komponując codzienne menu bardzo ważne jest to, z jakich produktów będą przygotowywane nasze posiłki, by były pożywne, zdrowe, pełne cennych witamin i składników odżywczych… Jak twierdzą specjaliści z Zakładu Żywienia Człowieka WUM – jednym z najwartościowszych rodzajów pożywienia są dziś… […]