Coraz krótsze dni, mniej słońca, zmiany temperatury, chłody i szarugi… Jesienna aura nie pozostaje obojętna dla naszego organizmu. Nie tylko negatywnie wpływa na nasze samopoczucie, ale też obniża naszą odporność i sprzyja różnego rodzaju infekcjom. Dlatego, jeśli chcesz, by jesień była przyjemna, smaczna i zdrowa – zadbaj z HELIO o odpowiednią dietę, która naturalnie wzmocni Twój organizm oraz umili jesienne dni i chłodne wieczory!
Jesienny niezbędnik HELIO
By wesprzeć układ immunologiczny, nasze codzienne menu powinno być bogate przede wszystkim w witaminy A, C, E, a także minerały – cynk i selen, które naturalnie znajdziemy w owocach suszonych, nasionach i orzechach HELIO. Źródłem witaminy A są niesiarkowane Morele i Śliwki suszone z gamy bakalii bez konserwantów HELIO Natura oraz najzdrowsze owoce świata, tzw. superfoods – Jagody goji HELIO, które zawierają również cenną witaminę C.
Witamina C, obecna także w suszonych Morelach HELIO Natura, ma ogromne znaczenie dla naszej odporności, gdyż zabezpiecza organizm przez wirusami i bakteriami, podobnie jak cynk, który znajdziemy w EKO nasionach HELIO Natura. Ziarna Słonecznika, Pestki dyni, ale także EKO Orzechy włoskie czy Migdały HELIO bogate są w cynk oraz witaminę E – jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy, który zwłaszcza podczas trwania infekcji, pomaga pozbyć się wolnych rodników z organizmu.
Właściwości antybakteryjne i antywirusowe wykazuje również selen, dlatego by zwiększyć siły obronne organizmu w walce z jesiennymi infekcjami, w naszym jadłospisie nie może także zabraknąć orzechów brazylijskich HELIO, które są jego bogatym źródłem.
Jedzenie, które codzienne dostarczasz organizmowi to paliwo niezbędne do właściwego funkcjonowania, a od jego jakości zależy Twoje dobre samopoczucie, nastrój, kondycja… ODPORNOŚĆ. Odpowiednio dobrane, naturalne przekąski HELIO, pełne wartościowych składników odżywczych, pomogą Ci się zatroszczyć o Twoje zdrowie jesienną porą, wzmocnią odporność i przygotują organizm na nadchodzącą zimę.
Reguluje pracę układu pokarmowego, pomaga oczyścić organizm z toksyn, wspomaga odchudzanie… Błonnik ma ogromne znaczenie dla naszego zdrowia i przemiany materii, odgrywa też ważną rolę w profilaktyce zaparć, dlatego nie może go zabraknąć w codziennym jadłospisie, zwłaszcza jeśli planujemy zrzucić po zimie nadprogramowe kilogramy. Błonnik to bowiem ważny składnik diety odchudzającej- pęczniejąc pod wpływem wody, powoduje zwiększenie objętości treści pokarmowych znajdujących się w jelitach. Zmusza to jelita […]
Prawie połowa karnawału za nami, ale przed nami jeszcze kilka weekendów z balami, dyskotekami i domówkami. Pytanie nurtujące wiele osób: co zaserwować, aby się nie napracować :-), a jednocześnie zaskoczyć gości? My mamy 2 łatwe w przyrządzeniu przepisy oraz kilka niezawodnych propozycji wybranych spośród produktów HELIO. Koreczki z bagietki Składniki (na 8 sztuk): 8 kromek bagietki, masło, 250g mięsa mielonego, jajko, mała cebula, łyżka kaparów, sól, sos tabasco, […]
Sosy, choć są dodatkiem do potrawy często bywają jego esencją. Choć nie są pierwszoplanowe, to jednak ich smak, zapach, konsystencja decyduje o sukcesie dania. Aksamitne, bądź z drobinkami grzybów, warzyw czy owoców, chude i te tłuściejsze. Owocowe, śmietanowe, grzybowe, truflowe……Wszystkie one rozpalają nasze kubki smakowe. Choć na rynku mamy mnóstwo sosów gotowych, to jednak żaden z nich nie równa się sosom domowym. Warto się pokusić o przygotowanie sosu w domu. Co zyskamy? […]