Spadek formy i problemy z koncentracją? Zrób sobie przerwę i wrzuć na luz z BAKALIOWE KIESZONKOWE, bo nowe przekąski HELIO są naturalnym źródłem składników odżywczych niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania mózgu i układu nerwowego.
Żyjemy dziś szybko, za mało śpimy, jesteśmy przemęczeni i zestresowani… a to wszystko obniża naszą zdolność koncentracji i zapamiętywania. By mózg był w dobrej kondycji i pracował na najwyższych obrotach, zwłaszcza w okresie jesiennym, potrzebuje witamin, minerałów i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dlatego wrzuć na luz i sięgnij po zdrowe BAKALIOWE KIESZONKOWE – np. Pestki dyni, Słonecznik, Migdały, Mieszankę Studencką lub Orzeszki ziemne, Laskowe czy Nerkowce solone PROSTO Z PIECA. Nowe przekąski HELIO nie tylko dodadzą nam energii, ale także pozytywnie wpłyną na pamięć i koncentrację.
BAKALIOWE KIESZONKOWE są naturalnym źródłem magnezu, potasu i miedzi – minerałów niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego. W składzie zdrowych przekąsek HELIO znajdziemy też cynk, który wraz z witaminami z grupy B – tiaminą (B1), ryboflawiną (B2), niacyną (B3) i witaminą B6 pomagają w utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych. Ponadto, BAKALIOWE KIESZONKOWE orzechy zawierają również nienasycone kwasy tłuszczowe, dlatego sięgając regularnie po naturalnie zdrowe przekąski HELIO – nasz mózg otrzyma wszystkie niezbędne składniki odżywcze usprawniające jego pracę, co ma szczególne znaczenie zwłaszcza w przypadku uczniów i studentów 🙂
Codzienna, dobrze zbilansowana dieta w połączeniu ze zdrowym stylem życia – ma znaczący wpływ na prawidłowe funkcjonowanie mózgu i układu nerwowego. Zadbaj więc o zdrowy sen i regularną aktywność fizyczną, bo dzięki ćwiczeniom dotlenisz umysł, a w wolnej chwili sięgaj po BAKALIOWE KIESZONKOWE! Zdrowa przerwa z przekąskami HELIO pomoże nam szybko naładować baterie, pobudzi szare komórki do wzmożonego wysiłku i ułatwi szybkie uczenie się, zwiększając zdolność zapamiętywania! 🙂
Jedzenie wcale nie musi być nudne i monotonne! Im więcej kolorów w naszej diecie- tym więcej witamin i cennych składników otrzyma nasz organizm! Kolory mają moc- zielony- relaksuje i dodaje energii, pomarańczowy- pozytywnie wpływa na zdrowie, czerwony- wzmacnia siły… Dlatego warto jeść kolorowo, zdrowo i ze smakiem- najlepiej z HELIO! Sprawdź, jakich kolorów brakuje w Twojej diecie i wypełnij swoje codzienne menu smakowitą paletą barw! Kolor zielony- relaksuje […]
Odporność to słowo klucz, które w ostatnich miesiącach szczególnie zyskało na sile. Jest ona bardzo ważna! Od czego zależy? Jak ją budować? Co jeść, aby pobudzać system odporności do pracy szczególnie w sezonie jesienno-zimowym? Odporność budujemy przez cały rok. Jednak w sezonie jesienno- zimowym należy to robić ze zdwojoną siłą. Są trzy filary prawidłowo działającego układu immunologicznego, które zależą od nas, a więc aktywność fizyczna, odpowiednia ilość snu oraz prawidłowa dieta oparta […]
Niezdrowy styl życia, nieprawidłowa dieta, nadmiar kalorii, spożywanie przetworzonego pożywienia, brak aktywności fizycznej oraz narażenie na przewlekły stres- to wszystko może się przyczynić do rozwoju cukrzycy- przewlekłej choroby metabolicznej wywołanej brakiem lub nieprawidłowym działaniem insuliny. 14 listopada obchodzimy Światowy Dzień Cukrzycy- sprawdź, czy jesteś w grupie ryzyka zachorowania na chorobę cywilizacyjną naszych czasów. Według definicji Światowej Organizacji Zdrowia cukrzyca to grupa chorób metabolicznych […]