Spadek formy i problemy z koncentracją? Zrób sobie przerwę i wrzuć na luz z BAKALIOWE KIESZONKOWE, bo nowe przekąski HELIO są naturalnym źródłem składników odżywczych niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania mózgu i układu nerwowego.
Żyjemy dziś szybko, za mało śpimy, jesteśmy przemęczeni i zestresowani… a to wszystko obniża naszą zdolność koncentracji i zapamiętywania. By mózg był w dobrej kondycji i pracował na najwyższych obrotach, zwłaszcza w okresie jesiennym, potrzebuje witamin, minerałów i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dlatego wrzuć na luz i sięgnij po zdrowe BAKALIOWE KIESZONKOWE – np. Pestki dyni, Słonecznik, Migdały, Mieszankę Studencką lub Orzeszki ziemne, Laskowe czy Nerkowce solone PROSTO Z PIECA. Nowe przekąski HELIO nie tylko dodadzą nam energii, ale także pozytywnie wpłyną na pamięć i koncentrację.
BAKALIOWE KIESZONKOWE są naturalnym źródłem magnezu, potasu i miedzi – minerałów niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego. W składzie zdrowych przekąsek HELIO znajdziemy też cynk, który wraz z witaminami z grupy B – tiaminą (B1), ryboflawiną (B2), niacyną (B3) i witaminą B6 pomagają w utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych. Ponadto, BAKALIOWE KIESZONKOWE orzechy zawierają również nienasycone kwasy tłuszczowe, dlatego sięgając regularnie po naturalnie zdrowe przekąski HELIO – nasz mózg otrzyma wszystkie niezbędne składniki odżywcze usprawniające jego pracę, co ma szczególne znaczenie zwłaszcza w przypadku uczniów i studentów 🙂
Codzienna, dobrze zbilansowana dieta w połączeniu ze zdrowym stylem życia – ma znaczący wpływ na prawidłowe funkcjonowanie mózgu i układu nerwowego. Zadbaj więc o zdrowy sen i regularną aktywność fizyczną, bo dzięki ćwiczeniom dotlenisz umysł, a w wolnej chwili sięgaj po BAKALIOWE KIESZONKOWE! Zdrowa przerwa z przekąskami HELIO pomoże nam szybko naładować baterie, pobudzi szare komórki do wzmożonego wysiłku i ułatwi szybkie uczenie się, zwiększając zdolność zapamiętywania! 🙂
Coraz więcej osób decyduje się na ograniczenie spożycia mięsa, a dieta wegetariańska z każdym dniem zyskuje na popularności. I słusznie, bo wegetarianizm znajduje się w czołówce najzdrowszych diet świata [1], a stosowanie takiego modelu żywieniowego jest popierane przez środowiska naukowe i dietetyczne. Kluczem do osiągnięcia wszelkich korzyści stosowania diety wegetariańskiej jest jej odpowiednie zbilansowanie. Jak prawidłowo zbilansować dietę wegetariańską? Prawidłowe zbilansowanie diety to nic innego jak dostarczanie […]
Kukurydza jest rośliną podzwrotnikową, ale dobrze adaptuje się w umiarkowanych strefach klimatycznych. Największymi producentami kukurydzy na świecie są Stany Zjednoczone, Chiny, Brazylia i Meksyk, natomiast w Europie – Francja, Ukraina i Węgry. Walory smakowe kukurydzy spowodowały, że chętnie uprawiana jest we wszystkich krajach. Kukurydza uchodzi za jedną z najwyższych spośród wszystkich zbóż. Ziarna rosną na kolbie, zazwyczaj w kolorze żółtym, ale pewne odmiany są koloru czerwonego lub nawet czarnego. Ziarno […]
Orzechy, bakalie oraz owoce nieodłącznie kojarzą się z jedzeniem i kulinariami. Jednak jest kilka zastosowań tych darów natury, o których prawdopodobnie nie wiedzieliście. Farba drukarska z orzecha włoskiego Olej orzechowy (z orzecha włoskiego) jest nie tylko jadalny, ale służy także do wyrobu wysokiej jakości mydła, tuszu, farby drukarskiej, portretowych farb olejnych i lakierów. (Orzechowe lakiery dodają farbom przejrzystości i głębi). Liny z banana Banan manilski to roślina uprawiana w wielu krajach charakteryzujących […]