Spadek formy i problemy z koncentracją? Zrób sobie przerwę i wrzuć na luz z BAKALIOWE KIESZONKOWE, bo nowe przekąski HELIO są naturalnym źródłem składników odżywczych niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania mózgu i układu nerwowego.
Żyjemy dziś szybko, za mało śpimy, jesteśmy przemęczeni i zestresowani… a to wszystko obniża naszą zdolność koncentracji i zapamiętywania. By mózg był w dobrej kondycji i pracował na najwyższych obrotach, zwłaszcza w okresie jesiennym, potrzebuje witamin, minerałów i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dlatego wrzuć na luz i sięgnij po zdrowe BAKALIOWE KIESZONKOWE – np. Pestki dyni, Słonecznik, Migdały, Mieszankę Studencką lub Orzeszki ziemne, Laskowe czy Nerkowce solone PROSTO Z PIECA. Nowe przekąski HELIO nie tylko dodadzą nam energii, ale także pozytywnie wpłyną na pamięć i koncentrację.
BAKALIOWE KIESZONKOWE są naturalnym źródłem magnezu, potasu i miedzi – minerałów niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego. W składzie zdrowych przekąsek HELIO znajdziemy też cynk, który wraz z witaminami z grupy B – tiaminą (B1), ryboflawiną (B2), niacyną (B3) i witaminą B6 pomagają w utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych. Ponadto, BAKALIOWE KIESZONKOWE orzechy zawierają również nienasycone kwasy tłuszczowe, dlatego sięgając regularnie po naturalnie zdrowe przekąski HELIO – nasz mózg otrzyma wszystkie niezbędne składniki odżywcze usprawniające jego pracę, co ma szczególne znaczenie zwłaszcza w przypadku uczniów i studentów 🙂
Codzienna, dobrze zbilansowana dieta w połączeniu ze zdrowym stylem życia – ma znaczący wpływ na prawidłowe funkcjonowanie mózgu i układu nerwowego. Zadbaj więc o zdrowy sen i regularną aktywność fizyczną, bo dzięki ćwiczeniom dotlenisz umysł, a w wolnej chwili sięgaj po BAKALIOWE KIESZONKOWE! Zdrowa przerwa z przekąskami HELIO pomoże nam szybko naładować baterie, pobudzi szare komórki do wzmożonego wysiłku i ułatwi szybkie uczenie się, zwiększając zdolność zapamiętywania! 🙂
Mają charakterystyczne listki w kształcie serca, a jej kwiaty przypominają wystawny kielich. Owoce goldenberry są delikatnie pomarańczowe i okrągłe, po rozcięciu przypominają miąższ pomidora, w smaku są słodko-kwaśne. W Polsce coraz popularniejsze są suszone owoce miechunki, które można kupić przez cały rok. Suszone owoce goldenberry HELIO Natura to bogactwo witamin z grupy B, a także źródło witamin C i A. W „złotej jagodzie” znajdują się również polifenole i karotenoidy – cenne związki […]
Naturalnym regionem pochodzenia orzechów pecan jest Ameryka Północna, gdzie według ludowych podań stanowiły ważne źródło pożywienia Indian – nazywano je pecan, co oznaczało „orzechy zbyt twarde, aby zgnieść je dłonią”. Same orzechy są jednak bardzo delikatne w smaku (przypominają smakiem orzechy włoskie, ale są od nich słodsze). Orzechy pecan uchodzą wraz z nerkowcami za jedne z najsmaczniejszych orzechów świata, a dzięki licznym walorom odżywczym wchodziły w skład diety […]
Orzechy, migdały Większość tłuszczów zawartych w orzechach stanowią kwasy tłuszczowe jedno i wielonienasycone Orzechy, zwłaszcza włoskie, mają wysoką zawartość kwasów Omega-3 Tłuszcze te obniżają stężenie cholesterolu LDL, zmniejszają poziom lipidów w surowicy krwi, a także są skuteczne w profilaktyce miażdżycy Wszystkie rodzaje orzechów zawierają swoisty zestaw witamin i składników mineralnych Bogate są w witaminę E, będącą silnym antyoksydantem wymiatającym wolne rodniki Są źródłem kwasu foliowego tak istotnego […]