Spadek formy i problemy z koncentracją? Zrób sobie przerwę i wrzuć na luz z BAKALIOWE KIESZONKOWE, bo nowe przekąski HELIO są naturalnym źródłem składników odżywczych niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania mózgu i układu nerwowego.
Żyjemy dziś szybko, za mało śpimy, jesteśmy przemęczeni i zestresowani… a to wszystko obniża naszą zdolność koncentracji i zapamiętywania. By mózg był w dobrej kondycji i pracował na najwyższych obrotach, zwłaszcza w okresie jesiennym, potrzebuje witamin, minerałów i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dlatego wrzuć na luz i sięgnij po zdrowe BAKALIOWE KIESZONKOWE – np. Pestki dyni, Słonecznik, Migdały, Mieszankę Studencką lub Orzeszki ziemne, Laskowe czy Nerkowce solone PROSTO Z PIECA. Nowe przekąski HELIO nie tylko dodadzą nam energii, ale także pozytywnie wpłyną na pamięć i koncentrację.
BAKALIOWE KIESZONKOWE są naturalnym źródłem magnezu, potasu i miedzi – minerałów niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego. W składzie zdrowych przekąsek HELIO znajdziemy też cynk, który wraz z witaminami z grupy B – tiaminą (B1), ryboflawiną (B2), niacyną (B3) i witaminą B6 pomagają w utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych. Ponadto, BAKALIOWE KIESZONKOWE orzechy zawierają również nienasycone kwasy tłuszczowe, dlatego sięgając regularnie po naturalnie zdrowe przekąski HELIO – nasz mózg otrzyma wszystkie niezbędne składniki odżywcze usprawniające jego pracę, co ma szczególne znaczenie zwłaszcza w przypadku uczniów i studentów 🙂
Codzienna, dobrze zbilansowana dieta w połączeniu ze zdrowym stylem życia – ma znaczący wpływ na prawidłowe funkcjonowanie mózgu i układu nerwowego. Zadbaj więc o zdrowy sen i regularną aktywność fizyczną, bo dzięki ćwiczeniom dotlenisz umysł, a w wolnej chwili sięgaj po BAKALIOWE KIESZONKOWE! Zdrowa przerwa z przekąskami HELIO pomoże nam szybko naładować baterie, pobudzi szare komórki do wzmożonego wysiłku i ułatwi szybkie uczenie się, zwiększając zdolność zapamiętywania! 🙂
Główne odium negatywnych skojarzeń spada na mleko krowie, na które uczulony (a konkretnie białka w nim zawarte) jest coraz większy odsetek społeczeństwa, głównie dzieci. Dorośli częściej cierpią na nietolerancję laktozy, czyli cukru zawartego w mleku krowim. Rozwiązaniem tej sytuacji jest stosowanie „mleka” lub raczej napoju roślinnego np. z migdałów. Choć słowo „mleko” powinno odnosić się do produktów pochodzenia zwierzęcego, to przyjęło się mówić o mleku roślinnym np. migdałowym. […]
Wraz z modą na pieczenie chleba przyszła do nas również moda na domowe dodatki do pieczywa. Na swojskie smakołyki. Dlaczego? Bo są smaczne, znamy wszystkie składniki i możemy je dostosować do własnych preferencji – doprawić wedle naszych upodobań, gustów i smaku. W zasadzie w sztuce gotowania nie ma żadnych zasad, jedyne wiążące kryterium – ma nam smakować. Jednym z pomysłów na wykorzystanie w kuchni orzechów i bakalii są smarowidła – do chleba, tostów i różnorakich wafli. Są tez miłośnicy smarowania […]
Chcesz zadbać o formę w nowym roku, ale nie wiesz od czego zacząć? Produkty So Soft! ułatwią Ci to zadanie! Zbuduj z HELIO swój plan zdrowego odżywiania i rozpoczynaj każdy dzień dużą dawką naturalnej energii! Jeśli na Twojej liście postanowień noworocznych znalazł się zdrowy styl życia, nie pozwól, aby początkowy brak motywacji wybił Cię z rytmu i postaw na zdrowe nawyki! Wybierz się w podróż po dobrą formę… małymi kroczkami. Zaplanuj […]