Jesteś spragniony podróży, ale w tym roku ciężko będzie Ci spełnić marzenie o urlopie w ciepłych krajach? Nie martw się! Pamiętaj, że w inne miejsca możesz się przenieść również za pomocą… smaku! 😉
Różne strony świata, różne kultury i smaki… Azjatycka zupa, szkockie scones, pasta tagliatelle… Czy wiesz, że z pomocą bakalii HELIO w łatwy i szybki sposób odtworzysz dania z różnych części świata? Dzięki suszonymi figom – zasmakujesz słonecznej Turcji, egzotyczne daktyle Deglet Nour przeniosą Cię myślami do Tunezji, Jackfruit przypomni Ci smak tajlandzkich przysmaków… Kulinarnych możliwości jest wiele – wystarczy wybrać te smaki, za którymi tęsknisz najbardziej! Dodaj do tego jeszcze szczyptę własnej, kulinarnej kreatywności, a będziesz się cieszyć smakiem upragnionych wakacji!
Sprawdź ofertę wszystkich produktów HELIO i… podróżuj ze smakiem! Stwórz klimat ulubionego kraju w swoim domu. Która kuchnia jest Twoją ulubioną? 🙂 My jesteśmy całym sercem za włoską! Pyszna pasta italiana przywoła na myśl letnie wieczory w rzymskich uliczkach, dlatego wypróbuj nasz przepis na spaghetti z pestkami dyni HELIO Natura i zasmakuj z nami włoskiej kuchni! Buon appetito!
Składniki: ulubiony makaron, np. spaghetti, 3 pomidory, 1 ząbek czosnku, 1 cebula, bakłażan, przecier pomidorowy (1 łyżka), oliwa z oliwek, pestki dyni HELIO Natura, parmezan, przyprawy: oregano, bazylia, sól i pieprz;
Przygotowanie: na patelni z oliwą przesmaż pokrojoną cebulę z czosnkiem, następnie dodaj pokrojone pomidory i bakłażan. Gdy warzywa zmiękną, dodaj przecier pomidorowy i przyprawy. Wymieszaj z ugotowanym wcześniej makaronem, posyp podprażonymi pestkami dyni HELIO Natura oraz parmezanem!
A jeśli masz ochotę jeszcze na dolce dessert we włoskim stylu ;-), polecamy deser z ricottą, miodem, EKO orzechami włoskimi HELIO Natura i truskawkami, który zasmakuje każdemu wielbicielowi słodkości!
23 września to nie tylko pierwszy dzień astronomicznej jesieni. W tym dniu swoje święto obchodzi także śliwka, która stała się symbolem nadchodzącej nowej pory roku. Korzystajmy ze smakowitych darów jesieni i zaprośmy do kuchni śliwki suszone, najlepiej z gamy HELIO Natura! By poczuć w pełni wyjątkowe smaki jesiennych skarbów, warto sięgnąć po śliwki suszone, które zapewnią nam słodkie chwile przyjemności przy filiżance rozgrzewającej herbaty. Są nie tylko doskonałą alternatywą dla […]
Rozpoczęła się szkoła. Mnóstwo obowiązków, zadania domowe i… coraz więcej rzeczy do zapamiętania! Jak z pomocą zdrowej diety zadbać o prawidłową pracę mózgu? Podstawą są zbilansowane posiłki, w której powinny znaleźć się orzechy – szczególnie polecamy te z linii HELIO NATURA. Czy wiesz w jaki sposób jedzenie tych pyszności może wpłynąć na pracę twojego mózgu? Orzechy to skoncentrowane źródło wartości odżywczych. Zawierają składniki wpływające na pracę mózgu oraz układu nerwowego, […]
Jej objawy są różne, ale łączy je jedno… nietolerancja glutenu, która może wywołać różne powikłania. Kluczem do sukcesu w walce z celiakią jest ścisła dieta bezglutenowa, co często wiąże się ze zmianą nawyków żywieniowych. Czy wiesz, że 16 maja obchodzimy Międzynarodowy Dzień Celiakii? Celiakia to autoimmunologiczna choroba o podłożu genetycznym, charakteryzująca się trwałą nietolerancją glutenu, tzw. białka zapasowego zawartego w zbożach – pszenicy, życie, jęczmieniu. Działający toksycznie na organizm chorego […]