Gotowi na przygotowywanie potraw na świąteczny stół? W tym roku wybierzecie tradycyjne dania czy oryginalne przepisy z kuchni świata? Tym razem inspirujemy Was do zaczerpnięcia z kuchni Włoch. Takie słodkości z pewnością sprawdzą się jako przysmak na nadchodzące święta i nie tylko…
Odsączony serek ricotta utrzeć z cukrem. Delikatnie wymieszać z masą makową i ubitą śmietanką. Cannoli nadziać kremem dekorując końce bakaliami i skórką cytrynową i pomarańczową. Cannoli nadziewamy przed podaniem.
Jajka świąteczne HELIO Zobacz więcej
Sernik z masą makową HELIO Zobacz więcej
Szarlotka z suszonymi owocami HELIO Zobacz więcej
Pistacjowa wariacja smakowa! Zobacz więcej
Szybki wideoprzepis na Muffinki z Masą krówkową HELIO i bakaliami Zobacz więcej
Schab z orzechowym pesto i morelami HELIO Zobacz więcej