Gotowi na przygotowywanie potraw na świąteczny stół? W tym roku wybierzecie tradycyjne dania czy oryginalne przepisy z kuchni świata? Tym razem inspirujemy Was do zaczerpnięcia z kuchni Włoch. Takie słodkości z pewnością sprawdzą się jako przysmak na nadchodzące święta i nie tylko…
Odsączony serek ricotta utrzeć z cukrem. Delikatnie wymieszać z masą makową i ubitą śmietanką. Cannoli nadziać kremem dekorując końce bakaliami i skórką cytrynową i pomarańczową. Cannoli nadziewamy przed podaniem.
Ciasteczka z masy krówkowej Zobacz więcej
Letnie sałatki z orzechami HELIO Natura Zobacz więcej
Kruche różyczki z masą makową HELIO Zobacz więcej
Piernik świąteczny HELIO Zobacz więcej
Świąteczne klasyki w kilka minut. Wideo przepisy na kompot z suszu i struclę z masą makową Zobacz więcej
Kruche babeczki z bakaliami i masą krówkową HELIO Zobacz więcej