Gotowi na przygotowywanie potraw na świąteczny stół? W tym roku wybierzecie tradycyjne dania czy oryginalne przepisy z kuchni świata? Tym razem inspirujemy Was do zaczerpnięcia z kuchni Włoch. Takie słodkości z pewnością sprawdzą się jako przysmak na nadchodzące święta i nie tylko…
Odsączony serek ricotta utrzeć z cukrem. Delikatnie wymieszać z masą makową i ubitą śmietanką. Cannoli nadziać kremem dekorując końce bakaliami i skórką cytrynową i pomarańczową. Cannoli nadziewamy przed podaniem.
Karnawałowe inspiracje HELIO Zobacz więcej
Gwiazda Betlejemska z masą makową HELIO wraz z Kutią HELIO Zobacz więcej
Chłodnik z chrupiącą posypką HELIO Zobacz więcej
Gofry z masą krówkową HELIO & Frappe Zobacz więcej
Zapiekany camembert z orzechami w kajmaku HELIO Zobacz więcej
Popcornowa pizza pepperoni z rodzynkową colą Zobacz więcej