Gotowi na przygotowywanie potraw na świąteczny stół? W tym roku wybierzecie tradycyjne dania czy oryginalne przepisy z kuchni świata? Tym razem inspirujemy Was do zaczerpnięcia z kuchni Włoch. Takie słodkości z pewnością sprawdzą się jako przysmak na nadchodzące święta i nie tylko…
Odsączony serek ricotta utrzeć z cukrem. Delikatnie wymieszać z masą makową i ubitą śmietanką. Cannoli nadziać kremem dekorując końce bakaliami i skórką cytrynową i pomarańczową. Cannoli nadziewamy przed podaniem.
Szybki videoprzepis na Babkę Wielkanocną z masą krówkową HELIO Zobacz więcej
Jajka świąteczne HELIO Zobacz więcej
Kaczka po staropolsku z owocami suszonymi HELIO Natura Zobacz więcej
Domowy zimowy grzaniec Zobacz więcej
Makowo-serowe ciastka francuskie HELIO Zobacz więcej
Gwiazda Betlejemska z masą makową HELIO wraz z Kutią HELIO Zobacz więcej