Gotowi na przygotowywanie potraw na świąteczny stół? W tym roku wybierzecie tradycyjne dania czy oryginalne przepisy z kuchni świata? Tym razem inspirujemy Was do zaczerpnięcia z kuchni Włoch. Takie słodkości z pewnością sprawdzą się jako przysmak na nadchodzące święta i nie tylko…
Odsączony serek ricotta utrzeć z cukrem. Delikatnie wymieszać z masą makową i ubitą śmietanką. Cannoli nadziać kremem dekorując końce bakaliami i skórką cytrynową i pomarańczową. Cannoli nadziewamy przed podaniem.
Mini mazurki z kajmakiem Zobacz więcej
Schab pieczony z suszonymi owocami HELIO Zobacz więcej
Rogaliki francuskie z masą orzechową HELIO Zobacz więcej
Szybki wideoprzepis na Muffinki z Masą krówkową HELIO i bakaliami Zobacz więcej
Szybki videoprzepis na Mazurek z masą krówkową HELIO Zobacz więcej
Jackfruit w roli głównej! Zobacz więcej