Gotowi na przygotowywanie potraw na świąteczny stół? W tym roku wybierzecie tradycyjne dania czy oryginalne przepisy z kuchni świata? Tym razem inspirujemy Was do zaczerpnięcia z kuchni Włoch. Takie słodkości z pewnością sprawdzą się jako przysmak na nadchodzące święta i nie tylko…
Odsączony serek ricotta utrzeć z cukrem. Delikatnie wymieszać z masą makową i ubitą śmietanką. Cannoli nadziać kremem dekorując końce bakaliami i skórką cytrynową i pomarańczową. Cannoli nadziewamy przed podaniem.
Karnawałowe inspiracje HELIO Zobacz więcej
#HELIOinspiruje w karnawale! Zobacz więcej
Pieczone jabłka z dodatkiem suszonej żurawiny, rodzynek i orzechów włoskich Zobacz więcej
Tort makowy HELIO Zobacz więcej
Świąteczny przepis HELIO: Wigilijne śledzie z orzechową nutą Zobacz więcej
Makowo-serowe ciastka francuskie HELIO Zobacz więcej