Święta to czas, kiedy dom wypełnia się zapachem cynamonu, pomarańczy i pieczonych jabłek. Jeśli szukasz prostego, a jednocześnie wyjątkowego deseru, który zachwyci Twoich bliskich, pieczone jabłka z masą makową będą strzałem w dziesiątkę. To połączenie tradycyjnych, polskich smaków z nutą słodyczy i aromatu maku doskonale wpisuje się w świąteczną atmosferę. Przygotowanie ich jest szybkie i łatwe, a efekt – niezapomniany. Idealne na wigilijny stół lub jako ciepła przekąska w zimowe wieczory.
Jabłka wydrążamy, owijamy na zewnątrz ciastem francuskim. Masę makową łączymy z serkiem mascarpone, cynamonem i nadziewamy jabłka. Pieczemy 15 minut w 200 stopniach.
Wielkanocny Mazurek HELIO Zobacz więcej
BABECZKI MAKOWO-ŻURAWINOWE Zobacz więcej
Tort makowy HELIO Zobacz więcej
Rogaliki z masą krówkową HELIO Zobacz więcej
Jagielnik makowy od HELIO Zobacz więcej
Dorsz pod pistacjową panierką pieczony z warzywami Zobacz więcej