Przygotowanie tradycyjnych świątecznych i wigilijnych potraw może, ale nie musi być czasochłonne. W tym, aby wszystko się udało, pomogą produkty HELIO.
Kompot z suszu nie tylko doskonale gasi pragnienie, ale wspomaga również trawienie, co jest bardzo wskazane przy obfitych świątecznych posiłkach. Dzięki HELIO, ten zdrowy napój przygotujemy w zaledwie kilka minut. Potrzebne nam będą jedynie owoce suszone HELIO oraz wrzątek. Dla smaku możemy dodać również miód lub goździki.
Inną potrawą nieodłącznie kojarzoną ze Świętami Bożego Narodzenia jest strucla. Proponujemy przygotować ją w nowoczesnym wydaniu – wykorzystując gotowe ciasto francuskie. Osoby wolące tradycyjne wydanie, mogą ciasto francuskie zastąpić drożdżowym. Dodając masę makową z bakaliami HELIO, struclę przygotujemy w nie więcej niż 30 minut.
Zobacz jak przygotować wigilijny kompot z suszu i struclę z masą makową.
Zapiekany camembert z orzechami w kajmaku HELIO Zobacz więcej
Deser serowo- makowy z masami HELIO Zobacz więcej
Sernik z masą makową HELIO Zobacz więcej
Pączki z lukrem i skórką pomarańczową HELIO Zobacz więcej
Wegański pasztet z żurawiną i migdałami HELIO Zobacz więcej
Świderki z masą makową HELIO Zobacz więcej