Składniki

  • Owoce suszone HELIO
  • Wrzątek
  • Miód, goździki (według upodobań)
  • Gotowe ciasto francuskie
  • Masa makowa z bakaliami HELIO
  • Polewa i dekoracja HELIO
  • Skórki pomarańczowe HELIO
  • 1 jajko

Przepisy Świąteczne klasyki w kilka minut. Wideo przepisy na kompot z suszu i struclę z masą makową

Przygotowanie tradycyjnych świątecznych i wigilijnych potraw może, ale nie musi być czasochłonne. W tym, aby wszystko się udało, pomogą produkty HELIO.

Kompot z suszu nie tylko doskonale gasi pragnienie, ale wspomaga również trawienie, co jest bardzo wskazane przy obfitych świątecznych posiłkach. Dzięki HELIO, ten zdrowy napój przygotujemy w zaledwie kilka minut. Potrzebne nam będą jedynie owoce suszone HELIO oraz wrzątek. Dla smaku możemy dodać również miód lub goździki.

Inną potrawą nieodłącznie kojarzoną ze Świętami Bożego Narodzenia jest strucla. Proponujemy przygotować ją w nowoczesnym wydaniu – wykorzystując gotowe ciasto francuskie. Osoby wolące tradycyjne wydanie, mogą ciasto francuskie zastąpić drożdżowym. Dodając masę makową z bakaliami HELIO, struclę przygotujemy w nie więcej niż 30 minut.

Zobacz jak przygotować wigilijny kompot z suszu i struclę z masą makową.

Udostępnij przepis

Produkty z tego przepisu

Zobacz także Zainspiruj się