Czas na szkockie bułeczki z chrupiącymi bakaliami HELIO! Scones to znany brytyjski przysmak, który można przyrządzić na wiele sposobów – na słodko lub słono, ale najlepiej smakuje z dodatkiem orzechów i owoców suszonych HELIO Natura!
Zobaczcie, jak przyrządzić „Scottish quick bread”, czyli szybkie pieczywo idealne na śniadanie, lunch lub… podwieczorek, na przykład do popołudniowej „Five o’clock Tea” 😉
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, cukrem lub miodem i kawałkami masła, następnie dodać mleko i szybko zagnieść ciasto. Dodać pokrojone morele suszone HELIO Natura, posiekane orzechy i resztę bakalii HELIO. Z ciasta uformować krążek grubości ok. 2 cm i pokroić w 8 trójkątów, ułożyć w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować łyżką mleka. Piec ok. 20 minut w temperaturze 200 st.C. Podawać na ciepło lub zimno. Bułeczki znakomicie smakują z masłem, mascarpone i owocami.
Szybki videoprzepis na Mazurek z masą krówkową HELIO Zobacz więcej
Makowe babeczki HELIO Zobacz więcej
Deserki z masą krówkową HELIO Zobacz więcej
Szybkie przepisy z masami krówkowymi na co dzień i na święta Zobacz więcej
Makowy zawijaniec HELIO Zobacz więcej
A może… ryba? Zobacz więcej