Czas na szkockie bułeczki z chrupiącymi bakaliami HELIO! Scones to znany brytyjski przysmak, który można przyrządzić na wiele sposobów – na słodko lub słono, ale najlepiej smakuje z dodatkiem orzechów i owoców suszonych HELIO Natura!
Zobaczcie, jak przyrządzić „Scottish quick bread”, czyli szybkie pieczywo idealne na śniadanie, lunch lub… podwieczorek, na przykład do popołudniowej „Five o’clock Tea” 😉
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, cukrem lub miodem i kawałkami masła, następnie dodać mleko i szybko zagnieść ciasto. Dodać pokrojone morele suszone HELIO Natura, posiekane orzechy i resztę bakalii HELIO. Z ciasta uformować krążek grubości ok. 2 cm i pokroić w 8 trójkątów, ułożyć w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować łyżką mleka. Piec ok. 20 minut w temperaturze 200 st.C. Podawać na ciepło lub zimno. Bułeczki znakomicie smakują z masłem, mascarpone i owocami.
Straasznie smaczny przepis! Zobacz więcej
Gwiazda Betlejemska z masą makową HELIO wraz z Kutią HELIO Zobacz więcej
Wiosenna sałatka z truskawkami, szparagami i orzechami włoskimi HELIO Natura Zobacz więcej
Drożdżówki z masą makową HELIO Zobacz więcej
Makowiec – najlepsze świąteczne przepisy HELIO Zobacz więcej
Sałatka z suszoną żurawiną i EKO orzechami włoskimi Zobacz więcej