Hu hu ha nasza zima zła! 😉 W chłodne i mroźne dni najchętniej wybieramy mocno rozgrzewające zupy, dlatego polecamy wyrazistą, pełną smaku, kolorową, niezwykle aromatyczną zupę z egzotyczną nutą! Wypróbuj nasz przepis z Kalendarza Kulinarnego Poradnika Domowego na oryginalne azjatyckie danie z Jackfruitem suszonym HELIO Natura, który nada całej kompozycji naturalnie wyjątkowy smak i aromat! Gotowi na nowe kulinarne doznania smakowe z HELIO? 😉
Wołowinę oczyść z błon, opłucz i osusz, a następnie pokrój w cienkie paski, oprósz pieprzem, obsmaż na 2–3 łyżkach oleju i zdejmij na talerz. Makaron wrzuć na lekko osolony wrzątek i przykryj, odstaw na 3 min, później odcedź, przelej zimną wodą, osącz.
W garnku na 2 łyżkach oleju przesmaż przez chwilę posiekany czosnek i starty imbir, zalej gorącym bulionem, dodaj sos sojowy, pokrojoną cebulę, pokrojone w zapałkę marchewki i paprykę, posiekane chilli, groszek zielony oraz obraną i pokrojoną trawę cytrynową. Gotuj ok. 10 min, dopraw przyprawą chińską i solą.
Do zupy dodaj Jackfruit suszony HELIO Natura (mniejsze kawałki w całości, a większe połam na kawałki), odstaw na 5 min. Zupę podawaj z makaronem i paskami wołowiny, posyp listkami kolendry oraz czarnym i białym sezamem.
Deser makowy HELIO Zobacz więcej
Zapiekany camembert z orzechami w kajmaku HELIO Zobacz więcej
Deserki z masą krówkową HELIO Zobacz więcej
Przepis na Wigilię – tradycyjny makowiec Zobacz więcej
Szybki videoprzepis na Babkę Wielkanocną z masą krówkową HELIO Zobacz więcej
Czekoladki pełne bakalii HELIO Zobacz więcej