Bez czasochłonnych przygotowań i bez skomplikowanych przepisów – tajemnica udanych przekąsek na imprezę karnawałową tkwi w odpowiednim doborze smaków 🙂 Dzięki naturalnie smacznym i zdrowym bakaliom HELIO, w ekspresowym czasie przygotujemy wspaniałe, bakaliowe rarytasy, które uwiodą smakiem i aromatem wszystkich naszych gości!
Sprawdźcie propozycje HELIO na najlepsze, karnawałowe przekąski, które przygotowaliśmy wspólnie z Poradnikiem Domowym specjalnie na imprezowe klimaty 🙂
Figi HELIO Natura pokroić w plasterki, a orzechy włoskie HELIO – lekko pokruszyć. Bakalie zalać winem i odstawić na ok. 30 minut, następnie odsączyć na sicie. Płat ciasta posypać połową parmezanu, obłożyć plasterkami szynki, bakaliami HELIO, posypać parmezanem i oprószyć pieprzem. W kolejnym kroku, ciasto zwinąć ciasno w roladę od dłuższego boku, dobrze docisnąć i pokroić bardzo ostrym nożem na plasterki o grubości ok. 1,5 cm. Ułożyć na blasze i piec w 210 stopniach C na mocno złoty kolor.
Przekąskę winno – figową można podawać zarówno na ciepło, jak i zimno.
Schab z orzechowym pesto i morelami HELIO Zobacz więcej
Mazurek śliwkowy z masą krówkową HELIO Zobacz więcej
Pieczone jabłka z masą makową Zobacz więcej
Szybki videoprzepis na makaron z masą makową z bakaliami HELIO Zobacz więcej
Jagielnik makowy od HELIO Zobacz więcej
Szybki videoprzepis z masą orzechową HELIO: tort orzechowy Zobacz więcej