Pierś z kaczki w bakaliach z pistacjową kruszonką to eleganckie, a jednocześnie proste w przygotowaniu danie, które zachwyca połączeniem soczystego mięsa z intensywną słodyczą żurawiny oraz chrupiącą, aromatyczną nutą pistacji i migdałów. Idealne na świąteczny obiad lub kolację, gdy chcesz podać coś naprawdę efektownego.
Natrzyj piersi z kaczki solą, pieprzem, a następnie podsmaż ponacinaną skórą do dołu, by wytopić tłuszcz i zrumienić skórkę. Przenieś mięso do brytfanki, polej je wytopionym tłuszczem, dodaj tymianek i wstaw do nagrzanego piekarnika. Podsmaż cebulkę do uzyskania karmelowego koloru, następnie połącz z żurawiną HELIO So Soft z płatkami migdałowymi HELIO i chwilę razem przesmaż. Piersi z kaczki obłóż bakaliami. Pistacje prażone solone HELIO drobno posiekaj i udekoruj kruszonką danie. Podawaj od razu po udekorowaniu świeżym tymiankiem.
Trufle z masy makowej HELIO Zobacz więcej
Świąteczny przepis HELIO: Wigilijne śledzie z orzechową nutą Zobacz więcej
Mazurek orzechowy Zobacz więcej
Kruche różyczki z masą makową HELIO Zobacz więcej
Mus kajmakowy z orzechami HELIO Zobacz więcej
Makowiec japoński z masa makową z bakaliami od HELIO Zobacz więcej