Pierś z kaczki w bakaliach z pistacjową kruszonką to eleganckie, a jednocześnie proste w przygotowaniu danie, które zachwyca połączeniem soczystego mięsa z intensywną słodyczą żurawiny oraz chrupiącą, aromatyczną nutą pistacji i migdałów. Idealne na świąteczny obiad lub kolację, gdy chcesz podać coś naprawdę efektownego.
Natrzyj piersi z kaczki solą, pieprzem, a następnie podsmaż ponacinaną skórą do dołu, by wytopić tłuszcz i zrumienić skórkę. Przenieś mięso do brytfanki, polej je wytopionym tłuszczem, dodaj tymianek i wstaw do nagrzanego piekarnika. Podsmaż cebulkę do uzyskania karmelowego koloru, następnie połącz z żurawiną HELIO So Soft z płatkami migdałowymi HELIO i chwilę razem przesmaż. Piersi z kaczki obłóż bakaliami. Pistacje prażone solone HELIO drobno posiekaj i udekoruj kruszonką danie. Podawaj od razu po udekorowaniu świeżym tymiankiem.
Sernik z masą makową HELIO Zobacz więcej
Makowy zawijaniec HELIO Zobacz więcej
Pączki z lukrem i skórką pomarańczową HELIO Zobacz więcej
Deserki z masą krówkową HELIO Zobacz więcej
Przekąski z fig i daktyli nadziewane orzechami HELIO Natura Zobacz więcej
Czekoladki pełne bakalii HELIO Zobacz więcej