Składniki

  • 4 serki camembert (każdy po 120 g)
  • 1 opakowanie Orzechów włoskich HELIO
  • Konfitura:
  • 50 dag czerwonej cebuli
  • 1 opakowanie Żurawiny suszonej HELIO Natura
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • płaska łyżka miodu
  • 4 gałązki tymianku
  • sól, pieprz

Przepisy PIECZONY CAMEMBERT Z ORZECHAMI HELIO I KONFITURĄ CEBULOWO – ŻURAWINOWĄ

Bez czasochłonnych przygotowań i bez skomplikowanych przepisów – tajemnica udanych przekąsek na imprezę karnawałową tkwi w odpowiednim doborze smaków 🙂 Dzięki naturalnie smacznym i zdrowym bakaliom HELIO, w ekspresowym czasie przygotujemy wspaniałe, bakaliowe rarytasy, które uwiodą smakiem i aromatem wszystkich naszych gości!

Sprawdźcie propozycje HELIO na najlepsze, karnawałowe przekąski, które przygotowaliśmy wspólnie z Poradnikiem Domowym specjalnie na imprezowe klimaty 🙂

Udostępnij przepis

Przygotowanie

Obraną cebulę przekroić na pół i pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać olej, włożyć cebulę i smażyć na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Następnie oprószyć solą, pieprzem i listkami tymianku. Gdy cebula zmięknie – dodać miód, żurawinę suszoną HELIO Natura i ocet. Smażyć, aż konfitura zgęstnieje. W kolejnym kroku ser ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, od góry naciąć skórkę i lekko ją rozchylić. Do środka powciskać połowę pokruszonych orzechów włoskich HELIO. Piec ok. 15 – 20 minut w temp. 180°C. Gdy bok serka po naciśnięciu będzie się uginać, oznacza to, że jest gotowy.

Przekąskę najlepiej podawać z bagietką, pokruszonymi orzechami włoskimi HELIO, z dodatkiem konfitury cebulowo – żurawinej.

Produkty z tego przepisu

Zobacz także Zainspiruj się