Bez czasochłonnych przygotowań i bez skomplikowanych przepisów – tajemnica udanych przekąsek na imprezę karnawałową tkwi w odpowiednim doborze smaków 🙂 Dzięki naturalnie smacznym i zdrowym bakaliom HELIO, w ekspresowym czasie przygotujemy wspaniałe, bakaliowe rarytasy, które uwiodą smakiem i aromatem wszystkich naszych gości!
Sprawdźcie propozycje HELIO na najlepsze, karnawałowe przekąski, które przygotowaliśmy wspólnie z Poradnikiem Domowym specjalnie na imprezowe klimaty 🙂
Obraną cebulę przekroić na pół i pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać olej, włożyć cebulę i smażyć na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Następnie oprószyć solą, pieprzem i listkami tymianku. Gdy cebula zmięknie – dodać miód, żurawinę suszoną HELIO Natura i ocet. Smażyć, aż konfitura zgęstnieje. W kolejnym kroku ser ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, od góry naciąć skórkę i lekko ją rozchylić. Do środka powciskać połowę pokruszonych orzechów włoskich HELIO. Piec ok. 15 – 20 minut w temp. 180°C. Gdy bok serka po naciśnięciu będzie się uginać, oznacza to, że jest gotowy.
Przekąskę najlepiej podawać z bagietką, pokruszonymi orzechami włoskimi HELIO, z dodatkiem konfitury cebulowo – żurawinej.
Drożdżówki z masą makową HELIO Zobacz więcej
Świąteczna Lemoniada Zobacz więcej
Jagielnik makowy od HELIO Zobacz więcej
Szybki videoprzepis z masą orzechową HELIO: tort orzechowy Zobacz więcej
ŚWIĄTECZNY ŚLEDZIK Z BAKALIAMI HELIO Zobacz więcej
Deser makowy HELIO Zobacz więcej