Składniki

  • masa makowa w doypacku HELIO
  • opakowanie serka mascarpone
  • 4 jabłka
  • ciasto francuskie
  • cynamon, anyż

Przepisy Pieczone jabłka z masą makową

Święta to czas, kiedy dom wypełnia się zapachem cynamonu, pomarańczy i pieczonych jabłek. Jeśli szukasz prostego, a jednocześnie wyjątkowego deseru, który zachwyci Twoich bliskich, pieczone jabłka z masą makową będą strzałem w dziesiątkę. To połączenie tradycyjnych, polskich smaków z nutą słodyczy i aromatu maku doskonale wpisuje się w świąteczną atmosferę. Przygotowanie ich jest szybkie i łatwe, a efekt – niezapomniany. Idealne na wigilijny stół lub jako ciepła przekąska w zimowe wieczory.

Udostępnij przepis

Przygotowanie

Jabłka wydrążamy, owijamy na zewnątrz ciastem francuskim. Masę makową łączymy z serkiem mascarpone, cynamonem i nadziewamy jabłka. Pieczemy 15 minut w 200 stopniach.

Produkty z tego przepisu

Zobacz także Zainspiruj się