Składniki

  • masa krówkowa o smaku waniliowym HELIO
  • 1 opakowanie serka typu mascarpone
  • 4 cytryny
  • mięta do ozdoby
  • 1 opakowanie pistacji HELIO Natura
  • 1 opakowanie prażonych orzechów laskowych HELIO Natura

Przepisy Mrożone cytryny z masą waniliową

Szukasz orzeźwiającego, a zarazem kremowego deseru, który zaskoczy Twoich gości? Cytrynowe łódeczki wypełnione delikatnym waniliowym kremem to idealna propozycja na ciepłe dni! Połączenie aksamitnej masy krówkowej, mascarpone i świeżego soku z cytryny tworzy harmonijną całość, a chrupiące pistacje i orzechy laskowe dodają niepowtarzalnej tekstury. Całość jest nie tylko pyszna, ale i efektowna – idealna na elegancki deser lub lekką przekąskę. Spróbuj i przekonaj się, jak prosto można stworzyć coś wyjątkowego!

Udostępnij przepis

Przygotowanie

Umyte cytryny wydrążamy. Masę waniliową łączymy z serkiem i sokiem z jednej cytryny. Nadziewamy cytryny kremem i wstawiamy do zamrażalnika na 2 godziny. Ozdabiamy pistacjami, orzechami i miętą.

Produkty z tego przepisu

Zobacz także Zainspiruj się