Szukasz orzeźwiającego, a zarazem kremowego deseru, który zaskoczy Twoich gości? Cytrynowe łódeczki wypełnione delikatnym waniliowym kremem to idealna propozycja na ciepłe dni! Połączenie aksamitnej masy krówkowej, mascarpone i świeżego soku z cytryny tworzy harmonijną całość, a chrupiące pistacje i orzechy laskowe dodają niepowtarzalnej tekstury. Całość jest nie tylko pyszna, ale i efektowna – idealna na elegancki deser lub lekką przekąskę. Spróbuj i przekonaj się, jak prosto można stworzyć coś wyjątkowego!
Umyte cytryny wydrążamy. Masę waniliową łączymy z serkiem i sokiem z jednej cytryny. Nadziewamy cytryny kremem i wstawiamy do zamrażalnika na 2 godziny. Ozdabiamy pistacjami, orzechami i miętą.
Piszinger orzechowy Zobacz więcej
Mus kajmakowy z orzechami HELIO Zobacz więcej
Letnie sałatki z orzechami HELIO Natura Zobacz więcej
BABECZKI MAKOWO-ŻURAWINOWE Zobacz więcej
Świąteczny przepis HELIO: Wigilijne śledzie z orzechową nutą Zobacz więcej
Świderki z masą makową HELIO Zobacz więcej