Szukasz orzeźwiającego, a zarazem kremowego deseru, który zaskoczy Twoich gości? Cytrynowe łódeczki wypełnione delikatnym waniliowym kremem to idealna propozycja na ciepłe dni! Połączenie aksamitnej masy krówkowej, mascarpone i świeżego soku z cytryny tworzy harmonijną całość, a chrupiące pistacje i orzechy laskowe dodają niepowtarzalnej tekstury. Całość jest nie tylko pyszna, ale i efektowna – idealna na elegancki deser lub lekką przekąskę. Spróbuj i przekonaj się, jak prosto można stworzyć coś wyjątkowego!
Umyte cytryny wydrążamy. Masę waniliową łączymy z serkiem i sokiem z jednej cytryny. Nadziewamy cytryny kremem i wstawiamy do zamrażalnika na 2 godziny. Ozdabiamy pistacjami, orzechami i miętą.
Świąteczna Lemoniada Zobacz więcej
Naleśniki z masą orzechową HELIO Zobacz więcej
Mazurek śliwkowy z masą krówkową HELIO Zobacz więcej
Makowo-serowe ciastka francuskie HELIO Zobacz więcej
Gwiazda Betlejemska z masą makową HELIO wraz z Kutią HELIO Zobacz więcej
Letnie sałatki z orzechami HELIO Natura Zobacz więcej