Wielkanoc to wyjątkowy czas, pełen radości, wspólnego świętowania i pysznych tradycyjnych potraw. Jednym z najbardziej charakterystycznych wypieków świątecznych jest mazurek, którego smak i aromat przyniesie niezapomniane doznania kulinarne.
Zanurzcie się z nami w tajniki przygotowania mazurka z kajmakiem i orzechami HELIO, by stworzyć niepowtarzalny smak wielkanocnej uczty!
Gotowe, kruche ciasto przekładamy do foremki i nakłuwamy widelcem. Ciasto obciążamy kulkami ceramicznymi do obciążania ciasta i pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni. Serek mascarpone, jogurt grecki i masę kajmakową miksujemy. Na upieczone ciasto wylewamy masę i dekorujemy mieszanką keksową, płatkami migdałowymi oraz daktylami. Na koniec dodajemy zblanszowane migdały i gotowe. Smacznego !
Kaczka po staropolsku z owocami suszonymi HELIO Natura Zobacz więcej
Makowa Baklava HELIO Zobacz więcej
Ciastka francuskie z owocami i masą krówkową HELIO Zobacz więcej
Piernik świąteczny HELIO Zobacz więcej
Szybki videoprzepis z masą orzechową HELIO: tort orzechowy Zobacz więcej
Szybki videoprzepis na lody z masą krówkową HELIO Zobacz więcej