Składniki

  • masa krówkowa kajmak HELIO
  • mieszanka keksowa HELIO
  • migdały blanszowane HELIO
  • daktyle So Soft HELIO Natura
  • 1 op. serka mascarpone
  • gotowe ciasto kruche
  • 3 łyżki gęstego jogurtu greckiego
  • 1/2 łyżeczki soli himalajskiej

Przepisy Mazurek z kajmakiem, mascarpone, solą i orzechami HELIO

Wielkanoc to wyjątkowy czas, pełen radości, wspólnego świętowania i pysznych tradycyjnych potraw. Jednym z najbardziej charakterystycznych wypieków świątecznych jest mazurek, którego smak i aromat przyniesie niezapomniane doznania kulinarne.

Zanurzcie się z nami w tajniki przygotowania mazurka z kajmakiem i orzechami HELIO, by stworzyć niepowtarzalny smak wielkanocnej uczty!

 

Udostępnij przepis

Przygotowanie

Gotowe, kruche ciasto przekładamy do foremki i nakłuwamy widelcem. Ciasto obciążamy kulkami ceramicznymi do obciążania ciasta i pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni. Serek mascarpone, jogurt grecki i masę kajmakową miksujemy. Na upieczone ciasto wylewamy masę i dekorujemy mieszanką keksową, płatkami migdałowymi oraz daktylami. Na koniec dodajemy zblanszowane migdały i gotowe.
Smacznego !

Produkty z tego przepisu

Zobacz także Zainspiruj się