Wielkanoc to wyjątkowy czas, pełen radości, wspólnego świętowania i pysznych tradycyjnych potraw. Jednym z najbardziej charakterystycznych wypieków świątecznych jest mazurek, którego smak i aromat przyniesie niezapomniane doznania kulinarne.
Zanurzcie się z nami w tajniki przygotowania mazurka z kajmakiem i orzechami HELIO, by stworzyć niepowtarzalny smak wielkanocnej uczty!
Gotowe, kruche ciasto przekładamy do foremki i nakłuwamy widelcem. Ciasto obciążamy kulkami ceramicznymi do obciążania ciasta i pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni. Serek mascarpone, jogurt grecki i masę kajmakową miksujemy. Na upieczone ciasto wylewamy masę i dekorujemy mieszanką keksową, płatkami migdałowymi oraz daktylami. Na koniec dodajemy zblanszowane migdały i gotowe. Smacznego !
Kruche babeczki z bakaliami i masą krówkową HELIO Zobacz więcej
Chłodnik z chrupiącą posypką HELIO Zobacz więcej
Torcik bezowy z masą krówkową HELIO Zobacz więcej
Słodko – ostre pierogi z dyni Zobacz więcej
Szybki videoprzepis na Babkę Wielkanocną z masą krówkową HELIO Zobacz więcej
Szybki videoprzepis na pierogi z masą makową HELIO Zobacz więcej