Jajka wielkanocne – bez nich nie ma tych wiosennych świąt! Są obowiązkowym daniem na każdym stole w tym wyjątkowym czasie. Właśnie na nich bazuje większość świątecznych potraw.
Sprawdź pomysł od HELIO na pyszne jajka wielkanocne!
Jajka gotujemy na twardo. Ostudzone obieramy i przekrawamy. Nerkowce moczymy w wodzie przez pół godziny. Avocado łączymy z żółtkami, sokiem z cytryny i przyprawami. Szalotkę szklimy na patelni, dodajemy czosnek i szpinak. Całość blendujemy razem z orzechami nerkowca. Dodajemy posiekane orzechy pekan i laskowe. Wydrążone jajka dekorujemy rękawem cukierniczym. Przystrajamy kilkoma rozdrobnionymi orzechami bazylią i sezamem.
Pączki z lukrem i skórką pomarańczową HELIO Zobacz więcej
Mazurek śliwkowy z masą krówkową HELIO Zobacz więcej
Bakaliowe batoniki z masą krówkową HELIO Zobacz więcej
Mazurek orzechowy Zobacz więcej
Pistacjowa wariacja smakowa! Zobacz więcej
BABECZKI MAKOWO-ŻURAWINOWE Zobacz więcej