Jajka wielkanocne – bez nich nie ma tych wiosennych świąt! Są obowiązkowym daniem na każdym stole w tym wyjątkowym czasie. Właśnie na nich bazuje większość świątecznych potraw.
Sprawdź pomysł od HELIO na pyszne jajka wielkanocne!
Jajka gotujemy na twardo. Ostudzone obieramy i przekrawamy. Nerkowce moczymy w wodzie przez pół godziny. Avocado łączymy z żółtkami, sokiem z cytryny i przyprawami. Szalotkę szklimy na patelni, dodajemy czosnek i szpinak. Całość blendujemy razem z orzechami nerkowca. Dodajemy posiekane orzechy pekan i laskowe. Wydrążone jajka dekorujemy rękawem cukierniczym. Przystrajamy kilkoma rozdrobnionymi orzechami bazylią i sezamem.
Straasznie smaczny przepis! Zobacz więcej
Jajka faszerowane pistacjami Zobacz więcej
Świąteczny przepis HELIO: Wigilijne śledzie z orzechową nutą Zobacz więcej
Szybki videoprzepis na Mazurek z masą krówkową HELIO Zobacz więcej
Kruche babeczki z bakaliami i masą krówkową HELIO Zobacz więcej
Trufle z masy makowej HELIO Zobacz więcej