Składniki

  • Ugotowane jajka 5 sztuk
  • Pieczone nerkowce HELIO Natura
  • Orzechy pekan HELIO
  • Prażone orzechy laskowe HELIO Natura
  • Sezam łuskany HELIO
  • Mix sałatkowy italia HELIO
  • Szpinak baby 150 g
  • Awokado
  • Sok z 1/2 cytryny
  • Cebula
  • Masło 20g
  • Sól, pieprz
  • Majonez 2 łyżki
  • Świeża bazylia

Przepisy Jajka świąteczne HELIO

Jajka wielkanocne – bez nich nie ma tych wiosennych świąt! Są obowiązkowym daniem na każdym stole w tym wyjątkowym czasie. Właśnie na nich bazuje większość świątecznych potraw.

Sprawdź pomysł od HELIO  na pyszne jajka wielkanocne!

 

 

Udostępnij przepis

Przygotowanie

Jajka gotujemy na twardo. Ostudzone obieramy i przekrawamy. Nerkowce moczymy w wodzie przez pół godziny. Avocado łączymy z żółtkami, sokiem z cytryny i przyprawami. Szalotkę szklimy na patelni, dodajemy czosnek i szpinak. Całość blendujemy razem z orzechami nerkowca. Dodajemy posiekane orzechy pekan i laskowe. Wydrążone jajka dekorujemy rękawem cukierniczym. Przystrajamy  kilkoma rozdrobnionymi orzechami bazylią i sezamem.

Produkty z tego przepisu

Zobacz także Zainspiruj się