Jajka wielkanocne – bez nich nie ma tych wiosennych świąt! Są obowiązkowym daniem na każdym stole w tym wyjątkowym czasie. Właśnie na nich bazuje większość świątecznych potraw.
Sprawdź pomysł od HELIO na pyszne jajka wielkanocne!
Jajka gotujemy na twardo. Ostudzone obieramy i przekrawamy. Nerkowce moczymy w wodzie przez pół godziny. Avocado łączymy z żółtkami, sokiem z cytryny i przyprawami. Szalotkę szklimy na patelni, dodajemy czosnek i szpinak. Całość blendujemy razem z orzechami nerkowca. Dodajemy posiekane orzechy pekan i laskowe. Wydrążone jajka dekorujemy rękawem cukierniczym. Przystrajamy kilkoma rozdrobnionymi orzechami bazylią i sezamem.
Szybki videoprzepis z masą orzechową HELIO: tort orzechowy Zobacz więcej
Szybki videoprzepis na sernik bez pieczenia z masą krówkową HELIO Zobacz więcej
BABECZKI MAKOWO-ŻURAWINOWE Zobacz więcej
Kajmakowa owsianka z owocami Zobacz więcej
Orzechowe pesto Zobacz więcej
Wiosenna sałatka z truskawkami, szparagami i orzechami włoskimi HELIO Natura Zobacz więcej