Jajka wielkanocne – bez nich nie ma tych wiosennych świąt! Są obowiązkowym daniem na każdym stole w tym wyjątkowym czasie. Właśnie na nich bazuje większość świątecznych potraw.
Sprawdź pomysł od HELIO na pyszne jajka wielkanocne!
Jajka gotujemy na twardo. Ostudzone obieramy i przekrawamy. Nerkowce moczymy w wodzie przez pół godziny. Avocado łączymy z żółtkami, sokiem z cytryny i przyprawami. Szalotkę szklimy na patelni, dodajemy czosnek i szpinak. Całość blendujemy razem z orzechami nerkowca. Dodajemy posiekane orzechy pekan i laskowe. Wydrążone jajka dekorujemy rękawem cukierniczym. Przystrajamy kilkoma rozdrobnionymi orzechami bazylią i sezamem.
#HELIOinspiruje w karnawale! Zobacz więcej
PIECZONY CAMEMBERT Z ORZECHAMI HELIO I KONFITURĄ CEBULOWO – ŻURAWINOWĄ Zobacz więcej
Domowy zimowy grzaniec Zobacz więcej
Trufle z masy makowej HELIO Zobacz więcej
Bakaliowe babeczki – owieczki Zobacz więcej
Sernik z masą makową HELIO Zobacz więcej