Składniki

  • 4 bułki do hamburgerów
  • 50 dag mielonej wołowiny
  • 1/2 opakowania Żurawiny suszonej HELIO Natura
  • pół papryczki chilli
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 liście sałaty
  • garść rukoli
  • awokado
  • czerwona cebula
  • 4 plastry sera camembert
  • SOS:
  • opakowanie Orzeszków ziemnych HELIO
  • 2 cm świeżego obranego imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 papryczki chilli
  • sok z limonki
  • 4 łyżki sosu sojowego 3 łyżki oliwy
  • ok. 150 ml letniej wody

Przepisy Burgery z żurawiną i sosem orzechowym

Przygotuj z HELIO zdrowe burgery z przepisu Poradnika Domowego.

Czas na #domowegrillowanie

Udostępnij przepis

Przygotowanie

Wołowinę dokładnie wymieszaj z posiekaną żurawiną HELIO Natura, chilli i oliwą. Z mięsa uformuj płaskie, spore kotlety i odstaw w chłodne miejsce. Składniki sosu zblenduj, dolewając tyle letniej wody, aby sos miał lekko płynną konsystencję. Kotlety upiecz na grillu lub usmaż na patelni grillowej (po 2 min z każdej strony). Bułki podgrzej w gorącym piekarniku, dolną część każdej bułki posmaruj sosem orzechowym, połóż liść sałaty, potem kotlet. Obłóż plastrami obranego awokado, cebuli, camemberta i rukolą. Polej sosem orzechowym, przykryj wierzchnią częścią bułki.

Życzymy smacznego! 😉

Produkty z tego przepisu

Zobacz także Zainspiruj się