Składniki

  • 300 g mąki
  • 100 g cukru
  • czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier wanilinowy
  • 1 opakowanie Czereśni suszonych HELIO Natura
  • 2 jajka
  • 80 ml oleju
  • 200 ml mleka
  • 1/2 opakowania Wiórków kokosowych HELIO
  • 1 opakowanie Polewy i Dekoracji białej HELIO
  • 1 opakowanie Polewy i Dekoracji deserowej HELIO

Przepisy Bakaliowe babeczki – owieczki

Już niedługo Wielkanoc, jednak zanim zaczniemy przygotowywać świąteczne mazurki czy serniki – możecie zrobić wspólnie z HELIO i swoimi pociechami – domowe weekendowe babeczki – owieczki, które na pewno wszystkim poprawią humor!

Udostępnij przepis

Przygotowanie

W jednej misce wymieszaj składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. W drugiej – rozmieszaj jajka z olejem i mlekiem. Krótko mieszaj składniki suche z mokrymi, dodaj 5 łyżek wiórków kokosowych HELIO i wymieszaj. Na blasze z piekarnika ustaw foremki na muffinki, wyłóż je papierowymi papilotkami (możesz wkładać po 2 do jednej foremki, żeby lepiej zachować kształt ciastka). Następnie napełnij je ciastem do 2/3 wysokości, a do każdej muffinki wciśnij po kilka suszonych czereśni HELIO Natura. Piecz ok. 20 min. w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. C. Babeczki wystudź, następnie przygotuj polewę białą i deserową HELIO zgodnie z przepisem na opakowaniu. Polewą białą posmaruj babeczki i od razu obficie posyp wiórkami kokosowymi HELIO. Polewą deserową narysuj na babeczkach główki owieczek.

Produkty z tego przepisu

Zobacz także Zainspiruj się