Już niedługo Wielkanoc, jednak zanim zaczniemy przygotowywać świąteczne mazurki czy serniki – możecie zrobić wspólnie z HELIO i swoimi pociechami – domowe weekendowe babeczki – owieczki, które na pewno wszystkim poprawią humor!
W jednej misce wymieszaj składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. W drugiej – rozmieszaj jajka z olejem i mlekiem. Krótko mieszaj składniki suche z mokrymi, dodaj 5 łyżek wiórków kokosowych HELIO i wymieszaj. Na blasze z piekarnika ustaw foremki na muffinki, wyłóż je papierowymi papilotkami (możesz wkładać po 2 do jednej foremki, żeby lepiej zachować kształt ciastka). Następnie napełnij je ciastem do 2/3 wysokości, a do każdej muffinki wciśnij po kilka suszonych czereśni HELIO Natura. Piecz ok. 20 min. w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. C. Babeczki wystudź, następnie przygotuj polewę białą i deserową HELIO zgodnie z przepisem na opakowaniu. Polewą białą posmaruj babeczki i od razu obficie posyp wiórkami kokosowymi HELIO. Polewą deserową narysuj na babeczkach główki owieczek.
Szybki videoprzepis na Babkę Wielkanocną z masą krówkową HELIO Zobacz więcej
Schab pieczony z suszonymi owocami HELIO Zobacz więcej
Kruche babeczki z bakaliami i masą krówkową HELIO Zobacz więcej
Makaronowa uczta z bakaliami HELIO! Zobacz więcej
Kajmakowe banoffee z masą HELIO Zobacz więcej
Burgery z żurawiną i sosem orzechowym Zobacz więcej